Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
ABD öncülüğündeki DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Warren:- "Irak'ta DAEŞ karşı en büyük savaş Fırat Nehri yakınında olacak"-"Irak'ta 24 bin kilometrekarelik toprak DAEŞ'ten geri alındı"-"DAEŞ, kimyasal silah elde etmeye çalışıyor"-"Mus

BAĞDAT (AA) - Irak'ta terör örgütü DAEŞ'e karşı en büyük savaşın Fırat Nehri yakınında olacağı belirtildi.

DAEŞ'e karşı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri sözcüsü Steve Warren, Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nde yaptığı basın toplantısında, DAEŞ'e karşı en büyük savaşın Fırat Nehri yakınındaki Enbar'a bağlı Hit kasabasında olacağını söyledi.

Irak'ta 24 bin kilometrekarelik toprağın DAEŞ'ten geri alındığını ifade eden Warren, örgüt militanlarının Irak ve Suriye'deki sayısının 19 ila 24 bin arasında olduğunu ve bunların yaklaşık 10 binini öldürdüklerini kaydetti.

- "DAEŞ, klor ve hardal gazına sahip"

DAEŞ'in kimyasal silah elde etmeye çalıştığını anlatan Warren, klor ve hardal gazını elde ettiklerini ve koalisyon uçaklarının söz konusu silah depolarını hedef aldığını belirterek, örgütün yeni silahlar üretmesini önlediklerini sözlerine ekledi.

- Musul operasyonu

Warren, muhtemel Musul'u kurtarma operasyonuna da değinerek, operasyonun bu yıl başlayabileceğini ancak zor olacağını söyledi. Warren, Irak güçlerinin Musul ve Enbar'a bağlı Felluce operasyonunu bir arada yürütebileceğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.