Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de 3'ü çocuk 5 kişi gıda ve ilaç yetersizliğinden öldü

BAĞDAT (AA) - Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'de gıda ve ilaç yetersizliğinden 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan Felluce Kaymakamı Sadun eş-Şalan, hükümet güçleri tarafından abluka altında tutulan kasabada 3'ü çocuk 5 kişinin gıda ve ilaç yetersizliği nedeniyle vefat ettiğini söyledi.

Kentte 100 bin kişinin açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Şalan, merkezi hükümet ve uluslararası koalisyonun, havadan yapılacak insani yardımlarla bir an evvel sivil ölümlerinin önüne geçmesi gerektiğini kaydetti. Şalan ayrıca, Felluce Hastanesinin yeterli ilaç ve sağlık çalışanı bulunamaması nedeniyle yüzde 20'lik kapasiteyle çalıştığını ifade etti.

Irak İnsan Hakları Bağımsız Yüksek Komisyonu geçen ay, Irak güvenlik güçleri tarafından abluka altında tutulan Felluce'de gıda ve tıbbi malzemelerin tükendiğini duyurmuştu. Felluce 2014 yılından bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak güçleri ise örgüte giden yardım yollarını kesmek amacıyla kasabayı abluka altında tutuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.