İran Cumhurbaşkanı Ruhani Pakistan'da

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Pakistan'da
İslamabad'da Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif, Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Aziz ile de bir araya gelen Ruhani, İran-Pakistan İş Forumu'na katıldı

İSLAMABAD (AA) - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslamabad'a yaptığı resmi ziyaret kapsamında Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile görüştü.

Bölgesel güvenlik ve İslamabad-Tahran ilişkilerinin ele alındığı görüşmede Ruhani'nin Pakistan ordusunun teröre karşı yürüttüğü operasyonları takdir ettiği bildirildi. Görüşmede ayrıca Pakistan'ın güneybatı eyaleti Belucistan'da terörist faaliyetler yürüttüğü ve Hindistan İstihbarat Teşkilatı (RAW) ajanı olduğu iddia edilen bir kişinin gözaltına alınmasının da gündeme geldiği belirtildi.

Ruhani, Pakistan Başbakanı'nın Dış İlişkiler Danışmanı Sertaç Aziz ile de basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Aziz ve Ruhani'nin iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarını konuştuğu öğrenildi.

- Pakistan-İran İş Forumu

Cumhurbaşkanı Ruhani, daha sonra Pakistan-İran İş Forumu'na katıldı.

Ruhani, burada yaptığı konuşmada ekonomik istikrarın sağlanmasının Pakistan ile İran arasındaki siyasi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesinden geçtiği değerlendirmesinde bulundu.

Ülkesinin Pakistan ile petrol ve doğalgaz sektörlerinde işbirliğine gitmeye hazır olduğunu belirten Ruhani, Pakistan'ın ekonomik istikrarının İran'ın ekonomik istikrarı anlamına geldiğini kaydetti. Ruhani, enerjinin yanı sıra Pakistan'a altyapı, ticaret, turizm, baraj ve yol inşaatı gibi konularda da yatırıma hazır olduklarını vurguladı.

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif de iki ülke ilişkilerinin karşılıklı saygıya dayandığını dile getirerek, ülke ekonomisinin kalkındırılması için terörle mücadele ve enerji ihtiyacının karşılanmasının önemine değindi. İran ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkartmayı hedeflediklerini vurgulayan Şerif, Pakistan'ın ekonomik refahının tüm bölgeyi olumlu etkileyeceğine işaret etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.