İran Dışişleri Bakanı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik eyleme izin verilmesine tepki gösterdi

İran Dışişleri Bakanı, Kur'an-ı Kerim'e yönelik eyleme izin verilmesine tepki gösterdi
"Bu davranışları demokrasi ve özgürlük kisvesi altına yerleştirmek yalnızca ve yalnızca terörizmi ve aşırılığı teşvik edecektir. Bunun sonuçları da her yerden önce Batı'da görülecektir"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik eyleme onay verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

Abdullahiyan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bütün İslam dünyası mukaddes kitaplara ve Kur'an-ı Kerim'e hakareti şiddetle kınıyor. Dini mukaddesata ve Kur'an-ı Kerim'e herhangi bir gerekçeyle hakaret edilmesine İsveç tarafından izin verilmesi kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanı, "Bu davranışları demokrasi ve özgürlük kisvesi altına yerleştirmek yalnızca ve yalnızca terörizmi ve aşırılığı teşvik edecektir. Bunun sonuçları da her yerden önce Batı'da görülecektir." değerlendirmesinde bulundu.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir şahıs dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.