İranlı 6 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım

İranlı 6 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım
Avrupa Birliği (AB), İranlı 6 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

Avrupa, İran'a yaptırımlarına devam ediyor.

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarında kullandığı insansız hava araçları nedeniyle İranlı 6 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım kararı aldı.

Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırılarında kullandığı insansız hava araçlarının İran tarafından geliştirilmesi ve üretilmesinde rol oynayan 6 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım kararı aldı. Yaptırım listesinde, Shakad Sanat Asmari, Baharestan Kish, Saad Sazeh Faraz Sharif, Sarmad Electronic Sepahan ve Kimia Part Sivan isimli şirketler ve söz konusu şirketlerin üst düzey yöneticileri yer aldı.

Yaptırım kapsamında, söz konusu kişilerin ve şirketlerin mal varlıkları dondurulacak, Avrupa Birliği'ne seyahat etmesi yasaklanacak. Yaptırım uygulanan şirketlere, gerçek ya da tüzel kişi, kurum ya da kuruluşlara doğrudan ya da dolaylı olarak fon ya da ekonomik kaynak sağlanması da engellenecek.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.