Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler
AK Parti Konya Milletvekili Kabakcı:

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, "Devletimiz hiçbir dönemde şiddete teslim olmamış bundan sonrada olmayacaktır. Hedefimiz hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, adil, vatandaşı ile barışık güçlü bir devleti inşa etmektir" dedi.

Kabakcı, yaptığı açıklamada, son günlerde IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahane edilerek çeşitli şehirlerde yaşanan şiddet eylemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin dört bir yanını yakıp yıkarak, iç huzuru baltalamaya yönelik kargaşa çıkartanların asıl amacının Kobani'nin IŞİD tarafından işgal edilmesi olmadığını vurgulan Kabakcı, şunları ifade etti:

"Devletimiz hiçbir dönemde şiddete teslim olmamış bundan sonrada olmayacaktır. Hedefimiz hukukun üstünlüğünün hakim olduğu, adil vatandaşı ile barışık güçlü bir devleti inşa etmektir. Yapılan bütün bu güzelliklere rağmen sokak şiddetiyle, sokakta kullandıkları şiddetle ülkeye rahatsız ederek bu yoldan döndürmeye çalışanlar hukuk çerçevesinde devletin ilgili kurum ve kuruluşları eliyle cezasını bulacaktır. Türkiye’nin gidişini engellemede yaşadıklarımız ilk değildir. Gezi olaylarıyla, 17 ve 25 Aralık’ta da denenen ve karşılığını bulmayan bu olaylar bugün de maalesef denenmektedir. Şuan itibariyle 22 ölü, 145 yaralı. 3 bin işyeri, 263 kamu binası, 340 özel araç, 216 resmi araç, 30’a yakın yurt yakıldı. Bunun ülkemizin düşmanları haricinde kimseye faydası yoktur."

Kabakcı, olayların olduğu bölgedeki sessiz çoğunluğun tavrını ve tarafını net olarak ortaya koyması gerektiğine işaret ederek, "Devletin yanında yerini almalıdırlar. Devletsizliğin ortaya çıkardığı durum Suriye'de ve Irak'ta da ortadadır. Herkes aklını başına almalıdır. Aileler anne ve babalar her şeyi devletten beklememeli, sokak olaylarına karşı evlatlarına sahip çıkmalıdır. Sağduyunun hakim olması dileğiyle tüm vatandaşlarımızı sükunete davet ediyor yapılan tahriklere karşı dikkatli olmalarını istiyoruz" dedi.

Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde bölgesel güç olmasından rahatsız olanların bulunduğunu dile getiren Kabakcı, bu yürüyüşü durdurma hevesinde olanların beyhude çabalar içinde olduğunu vurguladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.