IŞİD’e bir büyük darbe daha!

IŞİD’e bir büyük darbe daha!
IŞİD’e karşı Kerkük, Musul, Sincar’da düzenlenen hava ve kara operasyonlarında toplam 100 IŞİD militanı öldü, 67’si yaralandı.

Musul’un Giwer alanında öldürülen IŞİD’linin Almanya yurttaşı bulunduğu belirtildi.

Irak’ın Kerkük kenti Mekteb Halid Beldesi dışında bulunan IŞİD militanlarının ilerlemeye başladığı bilgisi üstüne bölgedeki peşmerge güçleri bir operasyon yaptı. Peşmerge 1’inci Piyade Taburu’nun düzenlediği operasyon esnasında çıkan arbedede ağır silahların kullanıldığı belirtildi. Bölgedeki peşmerge komutanları, operasyon sonucunda 23 IŞİD’linin öldürüldüğünü, 67’sinin ise yaralandığını ve örgütün ilerleyişinin durdurulduğunu bildirdi.

ALMANYA VATANDAŞI IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada dün saat 16.00 dolaylarında Musul’un Giwer alanında bulunan peşmerge birlikleri çöl bulunan bögede bir operasyon düzenledi. ’Kara kaplanlar’ isimli mobil peşmerge birliklerinin düzenlediği operasyonda, alana sızmak arzulayan bir küme IŞİD mensubu ile arbede yaşandı. Kısa sürdüğü belirtilen arbedede 1 IŞİD’li peşmerge sebebi ile öldürüldü. Güvenlik kaynakları yaptıkları tetkikte ölü ele geçirilen IŞİD üyesinin Almanya yurttaşı olduğunun belirleme edildiğini anlatım etti. Teröristin kimliği ile alakalı İzah yapmayan güvenlik kaynakları, incelemelerin sürdüğünü belirtti.

ENBAR VE ZUMMAR’DA 61 ÖLÜ

Irak’ın Enbar ve Musul’un Zummar bölgelerinde de koalisyon güçlerinin hava operasyonu ve Irak ordusu ile peşmerge güçlerinin karadan saldırısı sonucunda 61 IŞİD mensubunun öldürüldüğü belirtildi. Irak harp uçaklarının Enbar alanında IŞİD’e ilişkin bir konvoya düzenlediği hava saldırısında da 20 araç, 2 tank ve yakıt taşıyan 2 tankerin imha edildiği kaydedildi.

ŞENGAL DAĞI’NDA 15 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada bölgedeki mahalli güvenlik güçlerine oranla Musul sınırında bulunan Sincar (Şengal) Dağı’ndaki peşmerge birlikleri ve Şengal Savunma Gücü bugün sabah saatlerinde alanda bulunan IŞİD konvoyuna hücum düzenledi. Alınan bölgelere oranla saldırıda 15 IŞİD militanı öldürülürken, birtakım ağır silahlar da Kürt güçlerinin eline geçti. Kürt güçlerinin saldırıdan sonra IŞİD militanlarına ilişkin birtakım araçları da yaktıkları anlatım edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.