İşkence unsuruna rastlanmadı

İşkence unsuruna rastlanmadı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenledi.

Çipan, insan haklarının önemine dikkat çekerek, Milliyetçi Hareket Partisinin, Türk Milletinin, Türk Devletinin, bekasının, huzurunun, güvenliğinin, gelişiminin her şart ve platformda teminatı ve sigortası olduğunu söyledi. Konya’da da teşkilat mensuplarının, ülkü doğrultusunda İnsan Hakları Kurullarında görevler aldıklarını belirten Başkan Çipan, “İnsan hakları kurullarında görev alan dava arkadaşlarımız, her türlü sosyal, kültürel ayrımı yok sayarak, yasalar çerçevesinde insan hakları ihlallerinin önlenmesi, önlenemeyenlerin tespit edilmesi, varsa mağdur haklarının yeniden tesisi için gönüllülük esasıyla sorumluluk almakta, görev yürütmektedir.

Bu prensiple, Selçuklu İnsan Hakları Kurulu ve bu kurulda Milliyetçi Hareket Partisi Selçuklu İlçe Yönetimi tarafından görevlendirilen temsilcimiz tarafından çalışmalar sürdürülmektedir. İnsan Hakları kurullarının görevleri arasında, polis ve jandarma merkezlerinin yani karakolların, nezarethane, ifade alma, müdafi görüşme odası, teşhis salonları gibi alanların denetlenmesi de yer almaktadır. Bu sebeple, parti temsilcimizin de yer aldığı Selçuklu İnsan Hakları Kurulu, 2017 yılı Ekim ayı denetlemelerini tamamlamış, ilgili tespitlerle tutanakları tanzim ve imza etmiş, tutanaklar mülki idareye teslim edilmiş ve temsilcimizin raporu parti yönetimimize ulaşmıştır.

Söz konusu incelemelerin ve raporun sonucunda; İnsan hakları kurulu sorumluluk alanındaki, Selçuklu, Karatay ve Meram ilçeleri Jandarma karakol komutanlıklarında ve polis merkezlerinde, insan haklarına muhalif her hangi bir unsur tespit edilmemiştir. Yapılan incelemelerde her hangi bir işkence unsuruna rastlanmamıştır. Adaletin ilk kapısı olan bu kurumlarda, şikâyet ya da savunmaya dönük ifadelerin sağlıklı alınabilmesi için gerekli tedbirler azami oranda temin edilmiştir. Bu sebeple, başta Valimiz Sayın Yakup Canbolat olmak üzere bütün mülki amirlerimize, Jandarma Komutanlıklarımıza, İl Emniyet Müdürümüze ve tüm ilgili emniyet amirlerimize ve personellerini tebrik eder, teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

(Haber: Uğur Sarı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.