İspanya Filistin devletini tanıyacak

İspanya Filistin devletini tanıyacak
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni kurulacak hükümetini önceliğinin, Filistin devletini tanımak için çalışmak olacağını söyledi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de gerçekleştirdiği katliama tepkiler giderek artıyor. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, yeni kurulacak hükümetini önceliğinin, Filistin devletini tanımak için çalışmak olacağını söyledi.

İspanya'da Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) lideri ve mevcut Başbakan Pedro Sanchez, güvenoyu istemek için Meclis'te konuştu.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarını eleştiren Sanchez, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırısını kınadıklarını, sorumluların adalet önüne çıkarılmasını ve esirlerin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini dile getirdi.

DERHAL ATEŞKES ÇAĞRISI

Sanchez, "Aynı açıklıkla Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlilerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesini de reddediyoruz. Derhal ateşkes sağlanmasını, bombaların durdurulmasını, Filistin halkının insani ihtiyaçlarının karşılanması için yardım girişinin sağlanmasını ve acilen bir barış konferansı düzenlenerek diplomasinin önünün açılmasını istiyoruz."

"İKİ DEVLETLİ ADİL ÇÖZÜMÜ DESTEKLİYORUZ"

Filistin halkının uzun süredir talep ettiği "iki devletli adil çözümü" İspanya olarak istediklerini, bunun uluslararası toplum tarafından onaylanması için çaba göstereceklerini kaydeden Sanchez, "İspanya'da yeni hükümetin ilk icraatı Filistin devletini tanımak için çalışmak olacaktır." diye konuştu.

UKRAYNA'YA FARKLI FİLİSTİN' FARKLI TUTUMU ELEŞTİRDİ

Sanchez, Uluslararası toplumun Ukrayna ve Filistin'de takındığı farklı tutumu da eleştierek, "İspanya, uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiği için Putin'in Rusyası gibi saldırgan bir ülkeye karşı Ukrayna'ya nasıl yardım ediyorsa, aynı kararlılıkla hareket edip, bugün açık bir şekilde insan haklarına saygı duymayan İsrail'in, Gazze'de derhal ateşkes yapmasını ve uluslararası insani yardım kurallarına sıkı sıkıya uymasını talep etmektedir." ifadelerii kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.