“İsraf olur korkusu" çeşmeleri donduruyor

“İsraf olur korkusu" çeşmeleri donduruyor
 Soğuk kış günlerinde özellikle geceleri “suyu birazcık açık bırakın” uyarısına rağmen “israf olur” düşüncesiyle muslukları sonuna kadar kapatan vatandaşlar tatlı su çeşmelerin donmasına yol açıyor. Bu da hem iş gücü hem de ekonomik kayıplara yol açmakta

Konya uzun yıllar aradan sonra bu denli soğuk ve bol yağışlı kış mevsimi yaşarken, hava sıcaklığının zaman zaman -15 derecelere düşmesi şiddetli don olaylarını da beraberinde getiriyor. Dondan en fazla nasibini alan ise hemen her sokak başında bulunan tatlı su çeşmeleri almakta. Çeşmelere asılan “suyu açık bırakın” uyarısına rağmen “israf olur” düşüncesiyle muslukları sonuna kadar kapatan vatandaşlar, çeşmelerin donmasına yol açıyor.

Oysa donmuş çeşmelerin yeniden açılması hem iş gücü hem de ekonomik kayıplara yol açmakta. KOSKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri de gazetemize yaptıkları açıklamada, tatlısu çeşmelerinin dondurucu havalarda açık bırakılmasının sürdürülebilir hizmet için gerekli olduğu, çeşmelerin donması halinde 185 çağrı merkezine bildirilmesi gerektiğini ifade ettiler.

 KOSKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle: “Özellikle son bir aydır devam eden kar yağışı ve zaman zaman görülen dondurucu soğuklarda tatlı su çeşmelerinin donmaması için vatandaşlarımızın bazı hususlarda daha dikkatli ve özenli yaklaşım sergilemesi önem taşıyor. Dondurucu soğuklarda tatlısu çeşmelerinin hafif açık bırakılması, donmasının önüne geçtiği için gerekli. KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün bu hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızın çeşmeleri kapalı tutmaması, mümkünse kapalı durumda olan çeşmelerin hafif açık bırakması faydalı olacaktır. 

DONMUŞ ÇEŞMELERİ 185’E BİLDİRİN

Donmuş vaziyette olan çeşmelere sıcak su dökülmesi patlamasına neden olacağı için herhangi bir işlem yapılmadan direk 185 çağrı merkezini bilgilendirmek en doğru çözümdür. Her tatlısu çeşmesinde, bulunduğu ilçeyi belirten kodlar ve seri numaraları mevcuttur. Vatandaşlarımızın bunları çağrı merkezinde görevli personelimize iletmesi durumunda ilgili ekiplerimiz tatlısu çeşmesinin bulunduğu yere giderek gerekli müdahaleyi yapacaktır.”

TATLISU ÇEŞMELERİ ÖRNEK UYGULAMA

Konya'da 1001 adet tatlı su çeşmesi ile büyük bir hizmet veren KOSKİ Genel Müdürlüğü, tatlı su üretimini Çayırbağı, Dutlu, Kırankaya, Beypınar, Mukbil, Şadiye ve Yeşil Efendi olmak üzere 7 kaynaktan gerçekleştiriyor. Yıllık 2 milyon 500 bin metreküp tatlı su üretimi bulunan KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün tatlı su hizmet ağını üç adet tatlı su gömme su deposu ve 400 bin metre tatlı su şebekesi oluşturuyor. (www.pusulahaber.com.tr)

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.