İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşmasına varılması yakın

İsrail ile Hamas arasında ateşkes anlaşmasına varılması yakın
Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail ile Hamas'ın ateşkes anlaşmasına yakın olduğunu anlaşmaya varılabileceğini ifade etti.

Saldırılar havadan ve karadan devam ederken, Gazze Şeridi’ndeki esirlerin serbest kalması için başlatılan müzakereler de devam ediyor. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye verdiği açıklamada, Hamas'ın Gazze'de "ateşkes" konusunda İsrail ile anlaşmaya yakınlık olduğunu ifade etti. Haniye, Hamas'ın yanıtının Katarlı arabuluculara iletildiğini ifade etti.


KATAR GEREKLİ AÇIKLAMAYI YAPACAK

Hamas yetkilisi İzzet El Reşik ise Katar merkezli El Cezire televizyonuna yaptığı açıklamada, müzakerelerde ateşkesin süresi, Gazze'ye yardım ulaştırılmasına yönelik düzenlemeler ve Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin İsrail'deki Filistinli mahkumlarla takas edilmesi konularının ele alındığını belirtti. El Reşik, her iki tarafın da kadınları ve çocukları serbest bırakacağını, ayrıntıların müzakerelerde arabuluculuk yapan Katar tarafından açıklanacağını söyledi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.