İsrail tarafından katledilen Rim'in "ruhumun ruhu" dediği dedesi Halid Nabhan konuştu

İşgalci İsrail ordus tarafından katledilen 3 yalında Filistinli çocuk Rim'in "ruhumun ruhu" dediği dedesi Halid Nabhan, Rim'den geriye kalan tek şey olan küpesini yakasına takarak onun anısını yaşatıyor.

İşgalci İsrail tarafından öldürülen küçük torununa vedası, sosyal medyada gündem olan ve "Bu iman, bu tevekkül, bu duruş, bu teslimiyet katilleri boğar!" dedirten Filistinli Halid Nabhan, duygularını anlattı.

Saldırıda Nabhan'ın oğlu ve kızı yaralanırken, 3 yaşındaki Rim ile 5 yaşındaki kardeşi Tarık hayatını kaybetti.

Rim'in vefatından dolayı kalbinin nasıl acıdığını anlatan Nabhan, o anda kameraya çekildiğinden haberi olmadığını söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıda üç yaşındaki torununu kaybeden Nabhan'ın torununun cansız bedenini kucakladığı, gözlerini öptüğü, saçlarını ve yüzünü okşadığı ve ona "ruhumun ruhu" dediği görüntüler manşetlere taşındı.

reem.jpg

Halid Nabhan, küçük Rim'den geriye kalan tek şeyi, yani küpesini taktığı yakasında onun anısını yaşatıyor.

Rim'in vefatından dolayı kalbinin nasıl acıdığını anlatan Nabhan, anda kameraya çekildiğinden haberi olmadığını söyledi. Nabhan, hayattayken her zaman neşe kaynağı olan, "canım, kalbim, iki gözüm" diye seslendiği Rim'le yaşadığı anılardan vazgeçemediğini söyledi.

RiM VE 5 YAŞINDAKİ KARDEŞİ TARIK HAYATINI KAYBETTİ

"İsrail'in Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki evimizi bombalaması sonucu üzerimize düşen moloz yığınlarıyla uyandık" diyen Nebhan, enkaz altında kaldıklarını ifade etti.

"ONU ÇOK ÖZLÜYORUM"

Saldırının gece gerçekleştirildiğini belirten Nabhan, saldırı öncesinde kendilerine herhangi bir uyarı yapılmadığını ifade etti. Nabhan, "Rim, o benim sevgilim. Kalbim kırık. Uyuyorum ve uyanıyorum, gözlerim yaşlarla dolu. Rim'le aynı evde yaşıyorduk. Onunla her gün oyun oynardım. Ona öylece 'sevgilim' diye hitap etmezdim. Ona 'kalbim, iki gözüm' derdim. Onu çok özlüyorum" dedi.

a2dea3c8-f3f4-45aa-982f-70f1258175dd.jpeg

"MEZARLARINA GİDİYORUM, SANKİ UYUYORLAR"

Halid Nabhan, İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasındaki insani aranın yedinci gününde, kuşatma altındaki bölgedeki torunlarının mezarlarını düzenli olarak ziyaret ediyor. Nabhan, "Torunlarım şehit olduğundan beri mezarlarına gidiyorum. Sanki uyuyorlar. Onlara 'Nasılsınız?' diye soruyorum. Onlarla konuşuyorum, bu acıyı unutmak mümkün değil" dedi.

Torunundan geriye kalan tek küpesine değer veren ve yasını tutarken onu öpen Nabhan, "Ondan geriye kalan tek şey bu. Diğer küpesi kayıp. Bunu hatıra olarak aldım ve yakamda taşıyorum." diye konuştu.

"BİRLİKTE PAZARA GİDECEKTİK"

Nabhan, "Benden muz, elma, karpuz istediler ama alamadım. Saldırılar bittiğinde torunlarıma muz, karpuz ve şavurma (kebap dürümü) alacağıma söz verdim. Birlikte pazara gidecektik. Meyve alacaktık, şavurma alacaktık ama kaybettik" dedi.

"ONUN ÜNİVERSİTEYE GİDECEĞİNİ HAYAL EDERDİM"

Rim'i "hayatımın bir parçasıydı" şeklinde tanımlayan Nabhan, şunları söyledi: "Her zaman onun büyüdüğünü, üniversiteye gittiğini ve uzmanlık alanını seçerken bana danıştığını hayal ettim" dedi.

Gözleri dolan Nabhan sözlerini şöyle bitirdi: "Çocuklarımızın bombalanacağını hiç düşünmemiştim. Evet, kalbim ağrıyor. Beni filme aldılar, herkes gördü. Filme çekildiğimin farkında bile değildim. Ama burada videoya yakalanmayan birçok kişi var ve kalpleri yanan."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum