İsrail'de savaşı kaybediyoruz itirafı

İsrail'de savaşı kaybediyoruz itirafı
Gazze'de sadece havadan katliam yapan İsrail'de savaşın kaybedildiğine dair söylemler konuşulmaya başlandı.

İsrail ordusunun yedek güçlerinde görevli eski general Yitzhak Brick, İsrail Maariv gazatesinde yer alan yazısında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını değerlendirdi.

"ÇAMURA BATIYORUZ"

Brick, "Zaman geçtikçe Hamas'ın ortadan kaldırılması ve esirlerin serbest kalması gibi savaşın hedeflerinin gerçekleşmesinden uzaklaşıyoruz, Gazze'de giderek çamura batıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Savaşlarda eylem planının yeniden gözden geçirilmesi gereken aşamalar olduğunu ve şu anda bu aşamada olunduğunu kaydeden Brick, bugünün orduya çabaladığı hedeflere ulaşmanın mümkün olmayacağını açıkça gösterdiğini aktardı.

"HAMASI YOK ETMEK İMKANSIZ"

Brick, ordunun Gazze'nin güneyindeki Refah kentine girme niyetinin olmadığını itiraf ederek bunun sebebini şöyle ifade etti:

"Hamas, Refah'ın tamamını kontrol altında tutuyor. Orası Gazze ve Orta Doğu'daki en kalabalık nüfusa sahip, mülteci kamplarında 2 milyon mülteci yaşıyor, ortam korkunç şekilde kalabalık. Bu nedenle mülteci kamplarına saldırmak imkansız. Tek kelimeyle anlatmak gerekirse mültecilere karışan Hamas'ı orada yok etmek mümkün değil."

"BAŞARAMADIK"

Brick, Refah'ta Hamas'ın idaresinin ortadan kaldırılamaması, Sina'dan Gazze Şeridi'ne silah geçişinin temel koridoru mesabesindeki tünellerin ele geçirilememesinin "savaşta belirlenen temel misyonu başaramadıkları anlamına geldiğini" aktardı.

GAZZE’DEKİ TÜNELLER

Refah'taki Hamas'ın yüzlerce kilometrelik tüneller aracılığıyla Han Yunus'a buradan da Gazze Şeridi'nin kuzeyine özgürce geçtiğini kaydeden Brick, tünellerin girişleri yıkılsa bile daha binlercesi olduğunu, kısmi yıkımın tünellerdeki hareketi etkilemediğini yazdı.

Brick, "Dolayısıyla Han Yunus ve Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki kent ve mahallelerde şu anki haliyle savaşın devam etmesi savaşın hedeflerine ulaşılmasına katkı sağlamıyor. Aksine bu savaşta patlayıcılar, bize karşı kurulan tuzaklar ve atılan tanksavar füzeler nedeniyle her gün ağır kayıplar veriyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKANLAR AÇIKLAYAMIYOR

Bazı bakanların ve milletvekillerinin bu durumun bu aşamada gerçekçi olmadığının farkında olduğunu ancak suçlanmaktan çekindikleri için görüşlerini açıklamadığını öne süren Brick, bunun da bir kısır döngüye neden olduğunu aktardı.

SAHADA YAŞANANLAR SAHTE

Brick, İsrail'deki aşırı sağ yanlısı hükümet üyelerinin, gece-gündüz, Hamas yenilgiye uğratılana kadar Gazze Şeridi'ndeki çatışmanın tüm gücüyle devam etmesi gerektiğini söylediğini, sahadaki gerçekleri görmezden gelerek sahte bir gerçeklik yaşadıklarını vurguladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.