İstanbul bu tarihte buram buram Konya kokacak

İstanbul bu tarihte buram buram Konya kokacak
 Muhabir
Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan Konya Tanıtım Günleri, İstanbul’da Konya rüzgarı estirecek. Etkinlikler 23 Kasım'da başlıyor

KONSİAD’ın her yıl İstanbul’da düzenlediği ve bir gelenek haline gelen Konya Tanıtım Günleri’nin bilgilendirme toplantısı Konya’da gerçekleştirildi. KONSİAD ve KONSİFED Başkanı Kemal Çelik’in yanısıra 7 farklı ilden gelen KONSİAD başkanlarının da katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda İstanbul’da yapılacak olan Konya günleriyle ilgili detaylar anlatıldı.

23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek olan Konya Tanıtım Günleri’nin detaylarının anlatıldığı toplantıda konuşan KONSİAD Konya Başkanı Ali Kaya, “Öncelikle İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmü ve soykırımı şiddetle kınıyorum. Bu zulmün bir an önce bitmesini istiyoruz. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak devletimizin diplomatik ilişkilerini çok değerli buluyoruz. Devletimizin Filistin konusundaki kararlılıklarına sonuna kadar destek veriyoruz. Filistin’de şehit olanlara ailelerine ve çocuklara rahmet kalanlara sabır diliyorum” dedi.

konsiad-istanbul-konya-gunleri2.jpg

TÜM KONYA İSTANBUL’A DAVET EDİLDİ

Başkan Kaya, 23 – 26 Kasım’da gerçekleşecek olan Konya Tanıtım günlerine tüm Konyalıların davetli olduğunu belirterek, “Tanıtım programımız her geçen gün daha coşkulu ve büyük bir ivme ile büyümektedir. KONSİAD olarak Konya’mızın aydınlık yarınları için attığımız her adımda dayanışma ruhuyla, her yerde de Selçuklu payitahtı şehrimizi anlatıyoruz ve şehrimizin tarihiyle büyüklerimizle, değerlerimizle övünüyoruz. İnşallah Konya tanıtım günlerinde yeni dostluklar ile büyük köprüler kurulacaktır. Bu tanıtım günlerinin İstanbul’daki hemşerilerimizin Konya’mızın markalarını daha iyi tanıma ve destekleme adına ciddi katkı sağlayacaktır. Güzel şehrimizin gelişimi için Konya KONSİAD olarak ciddi projeler üretiyoruz. Önümüzdeki günler Konya KONSİAD olarak adımızdan sıkça bahsettireceğiz. Konyalı firmalarımızın bu tanıtım günlerine daha çok önem vermesini canı gönülden istiyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla Konya’mızı çok daha güzel yarınlarla buluşturacağız. Tanıtım etkinliklerimizi uluslararası platformlara taşıyacağımızdan şüpheniz olmasın” diye konuştu.

konsiad-istanbul-konya-gunleri3.jpg

BEDENİMİZ GURBETTE OLSA DA KALBİMİZ KONYA’DA

KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik de “Çok küçük yaşta gurbete çıkmış olmamıza rağmen, memleketimizle olan gönül bağımız hep güçlü oldu ve ilişkimizi hiç koparmadık. Kendimiz gurbetteyiz ama gönlümüz memleketimizde. Çünkü burası bizim ata yurdumuz. Bugün burada siz değerli kardeşlerimle birlikte olmaktan çok büyük mutluluk ve onur duyuyorum.

2009 yılında, İstanbul’da bulunan Konyalı sanayici ve iş insanlarını bir araya getirmek ve aramızdaki yapmış olduğumuz ticareti artırmak amacı ile kurmuş olduğumuz derneğimiz bugün 15 yaşında. Bu 15 senede, sizlerin de desteği ile çok önemli projelere imza attık. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz kapsamında ülkemizin yararına gördüğümüz bütün çalışmalara destek verdik ve destek vermeye devam edeceğiz.

İstanbul KONSİAD derneğimizi kurduktan hemen sonra, ata yurdumuzda yani Konya’da bir derneğimiz olmadan bir bütün olamayacağımıza karar verdik ve Konya KONSİAD’ı kurduk. Daha sonra halkayı genişleterek, birlik ve beraberliğimizi artırmak amacıyla, Konyalı hemşerilerimizin nüfus olarak yoğun olduğu şehirlerde, Ankara, Antalya, İzmir ve Yalova derneklerimizi de kurduk. Şu anda hedeflerimiz açısından, sadece yurt içi örgütlenmenin yetersiz olacağı öngörüsü ile küresel dünyada örgütlenmeyi planlıyoruz.

Bütün bu derneklerimiz arasındaki koordinasyonu ve iletişimi sağlamak amacı ile KONSİFED Federasyonumuzu kurduk. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hiç ara vermeden devam ediyoruz” dedi.

konsiad-istanbul-konya-gunleri1.jpg

KONYA’NIN KÜLTÜRÜ İSTANBUL’DA SERGİLENECEK

İstanbul’da KONSİFED Federasyon çatısı altında ve KONSİAD öncülüğünde, geleneksel hale getirilen ve 8’incisini düzenlenecek olan Konya İl Tanıtım Günleri etkinliğinin 23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Bakırköy İlçesi Yeşilköy Atatürk Havalimanı C Terminalinde yapılacağını bildiren Kemal Çelik, “Kurumsal temsil alanında ve kültür etkinlikleri alanında belediyelerimiz ve sanayicilerimiz, yöresel alanda Konya’mıza özgü lezzetlerimiz, hazır gıda (yeme-içme) alanında damak tatları yer alacaktır. Sahnemizde Konya’mızın etkin ses sanatçılarının konserleri, etli ekmek ve bamya çorbası hızlı yeme yarışmaları ve sürpriz sunumların olacağı dolu dolu 4 gün sürecek bu etkinliklerimizde buluşmayı heyecanla bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da Konya rüzgarı estirecek bu önemli buluşmaya bakanlar, belediye başkanları, bürokratlar, STK temsilcileri, İstanbul ve civar şehirlerden gelen Konyalılar, Balkanlardan gelen evladı Fatihan olan Konyalılar ile İstanbul’daki Konyalıların yoğun ilgisini beklediklerini belirten KONSİAD Genel Başkanı Kemal Çelik, “Konya’mızın ekonomik, sosyal ve kültürel tanıtımı açısından, birlik ve beraberliğimizin artırılması açısından Konya Büyükşehir Belediyemizin ve yerel yönetimlerimizin bu organizasyona desteğinin önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu organizasyonumuzun değerli basın mensuplarımızın etkin duyuru, tanıtım ve iletişim destekleri ile daha güzel hale geleceği temennisindeyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.