İstanbul'da YGS heyecanı

İstanbul'da YGS heyecanı
Kent genelinde; 3 bin 13 okulda 370 bin 473 öğrenci sınava girdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 370 bin 473 öğrenci ter döküyor.

Üniversiteye girişin ilk adımı olan YGS için İstanbul'da sınavın yapılacağı okulların önünde geniş güvenlik önemleri alındı. Öğrenciler, geç kalmamak için erkenden sınava girecekleri okulların önlerinde hazır bulundu.

Öğrenciler, saat 09.00'da tek tek aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlandı. Öğrencileri, aile bireyleri de yalnız bırakmadı. Okul önlerine gelen velilerin çocuklarını dua ederek, sınav salonlarına uğurladıkları görüldü.

Okulların ana giriş kapılarından aranarak içeri alınan öğrencilerin, sınav salonlarındaki yerlerini almadan önce tekrar kimlik kontrolünden geçtikleri öğrenildi.

Sınav, 12.00'de sona erecek.

Bu arada Fatih Belediyesi, ilçe genelinde sınavın yapıldığı okulların önünde öğrenci ve velilere ücretsiz sıcak çorba dağıttı.

- "Her türlü önlem alındı"

ÖSYM'den alınan bilgilere göre, İstanbul sınav için 9 bölgeye ayrıldı. Bu bölgelerdeki 3 bin 13 okulda sınav gerçekleştiriliyor. Anadolu yakasında 132 bin 763, Avrupa yakasında ise 237 bin 710 öğrenci sınava giriyor.

ÖSYM 1. Bölge İl Koordinatörü Nail Yılmaz, sınavın sorunsuz şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü güvenlik önleminin alındığını belirterek, "Şimdiye kadar bize ulaşan herhangi bir sorun yok. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanması halinde ise bunlar detaylı bir şekilde rapor edilecek" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.