İşte Memur alacak kurumlar

İşte Memur alacak kurumlar
Darbe kalkışması sonrası görevden alınan kamu personel sayısının 70 bine yaklaşması da göz önüne alınarak işlerin aksamaması için binlerce kamu personeli alımı alınacak.

Ağustos sayında kamuya 39 binden fazla personel alımı yapılacağı ilan edildi. Memur ve diğer kamu personeli alımlarına ilişkin olarak 2016 yılı Ağustos ayında yayınlanan ilanlara göre 39 bin 53 kamu personeli alımı yapılacak. Darbe kalkışması sonrası görevden alınan kamu personel sayısının 70 bine yaklaşması da göz önüne alınarak işlerin aksamaması için binlerce kamu personeli alımı alınacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Milli Eğitim Bakanlığı 15 bin öğretmen alımı; Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15.000 sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru ve atama kılavuzunu yayınladı. MEB’in yapacağı 15 bin sözleşmeli öğretmen atamasında, atama yapılacak alanlar, taban puanlar ve kontenjanlar belli oldu. 15.000 öğretmen atamasına 2016 KPSS’den en az 50 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecek. Öğretmen adayları başvurularını 8 Ağustos 2016 tarihinde yapmaya başlayabilecekler. 15 bin öğretmen atamasında en fazla kontenjan 4.334 olarak sınıf öğretmenliğine verildi.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (POLİS ALIMI)

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis memuru alımı; Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 10 bin polis memuru adayı başvuruları başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine 18. Dönem POMEM kapsamında 9.000 erkek ve 1.000 kadın olmak üzere toplam 10.000 öğrenci alınacak. Polis memuru adaylarının başvuru yapabilmeleri için lisans mezunu olmaları, 2015 veya 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden P3 puan türünden en az 60,00 ve üzeri puan almış olmaları gerekiyor.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KOMİSER YARDIMCISI)

Emniyet Genel Müdürlüğü 2 bin komiser yardımcısı alımı; Polis Akademisi Başkanlığı 2.000 komiser yardımcısı adayı alacağını ilan etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığına emniyet mensubu olmayan lisans mezunu adaylar arasından ilk derece amirlik eğitimi (komiser yardımcısı adayı) için 200'ü kadın, 1800'ü erkek olmak üzere 2000 öğrenci alımı yapılacağı duyuruldu. Bu kapsamda Polis Akademisi tarafından 2016-2017 Eğitim – Öğretim Döneminde Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) Müdürlüğüne Komiser Yardımcısı adayı öğrenci alımı başvuru kılavuzu yayınlandı. Polis Akademisine alınacak 2 bin komiser yardımcısı için ön başvurular 27 Temmuz-5 Ağustos 2016 tarihleri arasında alınacak.

ADALET BAKANLIĞI

Adalet Bakanlığı açıktan 145 memur alımı; Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere mühendis, mimar, koruma ve güvenlik görevlisi, şoför, hizmetli kadroları ile çocuk ağır ceza, çocuk ve aile mahkemelerinde çalıştırılmak üzere psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı kadrolarına sözlü sınav ile 145 memur alım başvuruları 10 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. Adalet Bakanlığının açıktan 145 memur alımına lise, önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabilecekler.

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU

Sosyal Güvenlik Kurumu 25 proje personeli alımı; Sosyal Güvenlik Kurumu, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” Destek Ekibinde görevlendirilmek üzere Proje süresince tam zamanlı sözleşmeli personel istihdam edecek. Son başvuru tarihi 12 Ağustos 2016 olarak belirtilmiştir. Yerel Ekip Lideri alımı için (2 kişi) : Muhasebe, iktisat, işletme, sosyal bilimlerden mezun olmak. Çocuk Gelişimi Uzmanı alımı için (8 kişi) : Çocuk Gelişimi, Okul Öncesi Öğretmenliği mezun olmak.

MAKİNA VE KİMYA ENDÜSTRİSİ

Makina Ve Kimya Endüstrisi Kurumu 130 daimi işçi alımı; MKE Gazi Fişek fabrikası, MKE Kapsül fabrikası, Makine ve maske fabrikası, Barutsan Roket ve patlayıcı fabrikası Ankara’daki fabrikalarına 35 sürekli işçi alımı yapacak. Kırıkkale de bulunan MKE Destek Fabrikası, MKE Silah fabrikası, Mühimmat fabrikası, Pirinç Fabrikası, Barut Fabrikası, Ağır Silah ve Çelik fabrikası ve Çankırı’da bulunan Silah Fabrikasına da 60 daimi işçi olmak üzere toplam 130 personel alınacak. Başvurular başlamış olup, 12 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 32 personel alımı; Başvuru yapabilmek için, Üniversitelerin İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Ekonomi ve Finans, Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Finansman, Uluslararası Finans, hukuk fakültelerinden, Şehir ve Bölge Planlama, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği ya da Hidrojeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği lisans mezunu olmak gerekiyor. Başvuruları 12 Ağustos 2016 tarihinde sona erecek. 

HAVA KUVETLERİ KOMUTANLIĞI

Hava Kuvvetleri Komutanlığı 5 Bin Sözleşmeli Er alımı; Hava Kuvvetleri Komutanlığının 5 bin sözleşmeli er alımına başvurular devam ediyor. Başvuru yapabilmek için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, En az ilköğretim mezunu olup gerekiyor. 01 Ocak 1991 tarihi ile 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğanlar ilana başvurabilecektir.

ADALET BAKANLIĞI (İNFAZ KORUMA MEMURU)

Adalet Bakanlığı CTE açıktan 3 bin 721 sözleşmeli personel alımı; Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 3.258 infaz ve koruma memuru, 201 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 63 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 49 teknisyen, 121 destek personeli (şoför), 14 destek personeli (aşçı), 15 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere 3.721 sözleşmeli pozisyon için personel alımı yapacak. Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü mesai saati bitiminde sona erecek.

ADALET BAKANLIĞI (HAKİM VE SAVCI ADAYI)

Adalet Bakanlığı 3 Bin Hakim ve Savcı Adayı alımı; Adalet Bakanlığı 3000 Hâkim ve Savcı alımı yapacağını duyurdu. 2016 ihtiyacına göre belirlenen kadro 9-5 dereceli kadrolara atamaları yapılacak. 2000 Adli yargı hâkim ve savcı adayı, 200 idari yargı hakim adayı, 700 avukatlık mesleğinden adli yargı hakim ve savcı adayı, 100 avukatlık mesleğinden idari yargı hakim adayı alımı yapacak. Başvurular, 11-20 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılabilecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.