İSYANKÂR KOCAMAN

İSYANKÂR KOCAMAN
Genelde sakin yapısıyla bilinen Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bu sezon maç sonlarında sert eleştirilerde bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, had safhaya ulaşan hakem hataları, TFF ve milli takımla ilgili adeta açtı ağzını yumdu gözünü

HABER: Emre Tanrıver

Spor Toto Süper Lig’de hakem hataları nedeniyle canı en çok yanan takımlardan biri Atiker Konyaspor. Yeşil-beyazlılar, ilk haftalardan itibaren hakemlerin yanlış kararlarına maruz kaldı, bu durum da soğukkanlılığıyla tanına Aykut Kocaman’ı çileden çıkardı. Ligin ilk yarısında hakemleri sert sözlerle eleştiren başarılı teknik adam, zaman zaman TFF ve Konyaspor’dan oyuncu bulunmayan milli takımla ilgili eleştirilerde de bulundu. İşte Kocaman’dan duymaya alışık olmadığımız açıklamalar;

1. hafta Rizespor deplasmanı: Konyaspor, son dakikalarda yediği golle zorlu deplasmandan beraberlikle ayrıldı. 86. dakikada Emrah Başsan’ın attığı golden sonra yoğun olarak elli oynama itirazı yapıldı. Aykut Kocaman da maç sonu açıklamasında, hakemin seyirci baskısı altında kalarak hatalı kararlar verdiğini söyledi.

2. hafta Beşiktaş maçı: Aykut Kocaman, bu maçtan sonra Fatih Terim’in milli takıma oyuncu seçimleriyle ilgili eleştirilerde bulundu. Konyaspor’dan hiçbir oyuncunun milli takıma çağrılmaması üzerine Kocaman, “Burada Türkiye Futbol Direktörlüğü unvanı var. En önemli şeylerden bir tanesi çalışan bir kişi, grup varsa bunları teşvik etmektir. Bu teşvik de en azından geniş kadro içinde bir tane de olsa oyuncu almak şeklinde olur. Türkiye Futbol Direktörü iseniz böyle olması gerekir. Çocuklar üzülüyorlar ama üzüntüleri biraz daha hafif. çünkü üç aşağı beş yukarı tahmin ediyorlar” şeklinde konuştu.

4. hafta Gençlerbirliği maçı: Bu karşılaşmadan 3 gün önce UEFA Avrupa Ligi’nde Shakhtar Donetsk’i konuk eden Konyaspor’da teknik direktör Aykut Kocaman, Gençlerbirliği maçının 17.00’da oynanmasına tepki gösterdi. Mücadelenin daha geç başlaması gerektiğini savunan Kocaman, “Bu maç belki 7 buçuk 8 gibi oynayabilirdi. Önce TFF’ye maç düzenlemesini yapanlara söylemek lazım. Gün demiyorum bazı takımlar gün istiyorlar. Bu safhada özellikle bu kadar ağır maçlardan sonra 3 saatlik süreç dahi biraz daha belki yüzde 1'de olsa toparlanmaya neden olabiliyor. Biraz daha özen gösterilmesi Osmanlıspor için de bizim için de iyi olacak” ifadelerini kullandı.

5. hafta Trabzonspor deplasmanı: Trabzonspor'un faul üzerine bir oyun kurmasından ve hakemin buna taviz vermesinden rahatsız olan Aykut Kocaman, "Trabzonspor'un cüretkar bir oyunu vardı. 7-8 oyuncu ileri çıktı, rakibin dönüşleri olmaması için fauller yaptılar. Verilmeyen 10'a yakın faul var. Hakemlerin bu konuda daha dikkatli olmaları, bunu süzmeleri gerekiyor" dedi.

7. hafta Başakşehir deplasmanı: Hakemin, rakip oyuncuların itirazlarının etkisinde kaldığını belirten Aykut Kocaman, “Özellikle ilk yarı yüzde yüze yakın diyebileceğim lehimize verilen kararlardan sonra karşılaştığı itiraz nedeniyle hakem de baskıya boyun eğdi. Bir faul sonrası tutarsız karar vermeye başladı. Ben Mehmet Uslu’nun eline çarpan topu gördüm o da penaltı. 1 puan bize direnç kattı” açıklamalarında bulundu.

8. hafta Fenerbahçe maçı: Konyaspor lehine net bir penaltının verilmemesi ve maçın 1-0 kaybedilmesi üzerine Aykut Kocaman, “Maça damga vuran en önemli şey verilen penaltılarla verilmeyen penaltılar arasındaydı. Bu durumun maçın gidişatının son derece değiştirdiğini düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

13. hafta Alanyaspor deplasmanı: Gayet normal bir gol sevinci sonrasında 2. sarı karttan Bajic’in atıldığı maç sonrası çok sert konuşan Kocaman, ”Oyuncular gol attıktan sonra sevinecek. Bu işin doğası. Kaldı ki hiçbir oyuncumuzun attığı golden sonra takımı rencide edici bir şey yapmasını onaylamıyoruz. Durup dururken ne gördün? Sadece ellerini açmış, seyirciye bir hareket yok. Ne gördün de oyundan attın? Anlaşılır gibi değil” eleştirisinde bulundu.

15. hafta Karabükspor deplasmanı: Rakibin sert futbolunun cezalandırılmadığını, birçok faulün çalınmadığını ifade eden Aykut Kocaman, “Bugün sahada zayıf bir hakemlik vardı. Rakibimizin 27 tane faulü var maç boyunca yapılan ama 20 tane verilmeyen var. Özellikle bize gol attıktan sonra çok hırpaladılar. Hakemlik adı üstünde olayları yorumlaması gereken insan, zayıf bir hakemlikti bu da maçın skoruna etki etti” dedi.

AVRUPA’DA DA AYNI

Atiker Konyaspor’un sadece Spor Toto Süper Lig’de değil, UEFA Avrupa Ligi’nde de canı yandı. Braga deplasmanında 2 penaltılarının verilmediğini söyleyen Kocaman, İki tane yüzde yüz penaltının verilmediği bir maç oynadık. İçerideki maçlarda alıştık hakem hatalarına ama burada yüzde yüz iki penaltımız verilmedi. Çok kötü bir hakemdi” şeklinde konuştu.

“SAKİN KALAMIYORUM”

Geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla Kayacık Tesisleri’nde bir araya gelen Aykut Kocaman, bu sene maçlardan sonra çokça şikâyette bulunmasıyla ilgili de açıklama yaptı. Hakem hatalarının çok arttığını söyleyen Kocaman, “Normalde sakinim ama bu sene tahammül sınırlarımı zorlayan hatalar oldu. Ben de kendi hakkımızı savunmak durumunda kaldım. Özellikle Bajic’in Alanyaspor karşısında gördüğü kırmızı kart inanılmazdı. Yine de kendimi frenlemeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.