İtalya ve Çin arasındaki ticari ilişkiler

İtalya ve Çin arasındaki ticari ilişkiler
İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni:- "İtalya, şu anda Çin’in Avrupa’daki ortakları arasında dördüncü sırada. Bu yıl en azından üçüncü sırayı almak istiyoruz"

ROMA (AA) - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Çin ile ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirterek, "İtalya, şu anda Çin’in Avrupa’daki ortakları arasında dördüncü sırada. Bu yıl en azından üçüncü sırayı almak istiyoruz." dedi.

İtalya Dışişleri Bakanı Gentiloni’nin ev sahipliğinde ve Çinli mevkidaşı Vang Yi’nin de katılımıyla, İtalya-Çin 7. Hükümetlerarası Komitesi Toplantısı ve İtalya-Çin iş forumu, Roma’da gerçekleştirildi.

Toplantılarda bir araya gelen iki ülke dışişleri bakanları, hem İtalya-Çin ilişkilerini hem de uluslararası gelişmeleri değerlendirdi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerinin son derece iyi seviyede bulunduğuna değinen Gentiloni, "Ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlü kılmak için çalışıyoruz. İtalyan ihracatının büyük Çin pazarında teşvik edilmesi ve İtalya’daki Çin yatırımlarının desteklenmesi, ülkemizde daha çok istihdam yaratıyor" diye konuştu.

Gentiloni, "İtalya, şu anda Çin’in Avrupa’daki ortakları arasında dördüncü sırada. Bu yıl en azından üçüncü sırayı almak istiyoruz" ifadesini kullanarak, iki ülke arasında 2015’te yaklaşık 39 milyar avroyu bulan ticaret hacminde, İtalyan ihracatının şimdiye göre daha fazlasını verebileceğini kaydetti.

Bugün yapılan toplantıların altyapı ve denizcilik sektörlerinde sunulduğu projelerle yeni bir İpek Yolu’nu sembolize ettiğini vurgulayan Gentiloni, Adriyatik limanlarının sadece lojistik bakımdan değil, aynı zamanda Çin ile İtalya arasındaki İpek Yolu’nun varış ve boşaltma yerleri olabileceğini anlattı.

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi de yeni İpek Yolu’na İtalya’nın katılımını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, iki büyük kültürel ve ekonomik gücü, iki ülkeyi bağlamak için daha fazla birlikte çalışacaklarını ifade etti.

"Çin, İtalya’yı Avrupa’daki en önemli partnerlerinden biri olarak görüyor" diyen Vang Yi, Çin-AB ilişkilerine yönelik İtalya’dan beklentilerini açıkladı.

Vang Yi, iş forumunun ardından, Başbakan Matteo Renzi tarafından başbakanlık sarayında kabul edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.