İzmir'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava

İzmir'de Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Dava
FETÖ elebaşı Gülen'in bir numaralı şüpheli olduğu 270 sanıklı davanın görülmesine devam edildi

İZMİR (AA) - İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında görülen davada tutuklu sanıklar savunma yapmaya devam etti.

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu 270 sanıklı davanın İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki salonda devam edildi.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmaya bazı sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık eski askeri savcı Erhan Sağlam darbe girişiminin yaşandığı gün izinde ve İzmir dışında olduğunu belirtti.

"Yurtta Sulh Konseyi" tarafından hazırlanan sıkıyönetim listesinde askeri savcı yardımcısı olarak adı geçen Sağlam, örgüt üyesi olduğuna yönelik suçlamaları reddetti.

Tutuklu sanık Rıdvan Güneş darbe girişiminin yaşandığı gün izinde ve İzmir dışında olduğunu ifade ederek sıkıyönetim listesinde adının yardımcı askeri savcı olarak geçmesinden dolayı tutuklandığını kaydetti.

Güneş, hakkındaki suçlamaları reddederek, "Bu listeye adım yazılmış. Ağırlaştırılmış müebbet de alsam vicdanım rahat. Darbe girişiminin yapıldığı saatlerde arkadaşlarımla okey oynayıp nargile içiyordum. Sıkıyönetim listesini iddianame ilk verildiğinde öğrendim." dedi.

Tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Ahmet Karataş, darbe girişimi akşamı görev yaptığı Ilıca Polis Merkezi Amirliğinde grup odasına tüm personeli toplayarak, "Daha önceden darbe tecrübemiz yok. Hiçbir arkadaşımın burnunun kanamasını istemiyorum. Birazdan veya daha sonra askerler gelebilir, karşılaşabilirsiniz, onlar vatan evladı siz de vatan evladısınız bir birinize karşı münferit hareketlerde bulunmayın, silah sıkacağın insan da sizler de vatan evladısınız." şeklindeki sözlerine ilişkin, "Bir tehlikeyle karşılaşırsak anlamadan dinlemeden telafisi olmayacak şeylere meal vermemek amacıyla söyledim." diye konuştu.

Telefonunda tespit edilen "ByLock"a ilişkin Karataş, "ByLock"u ilk defa cezaevinde duyduğunu iddia etti.

Eşinin de "ByLock" suçlamasıyla tutuklandıktan 7,5 ay sonra serbest bırakıldığını ifade eden Karataş, mahkeme başkanının "askeri casuslukta kumpas" davasında tutuklu olan eski komiser yardımcısı Özcan Kezzap ile tanışıklığını sorması üzerine, "Malatya'da aynı şubede çalıştığım arkadaşım. Farklı illere gittik. Kezzap'ın eşi beni aradı. Gözaltına alındığını söyledi. Özcan tutuklandı. Son derece insani olarak adliyenin kafeteryasında bekledim, belki tahliye olur diye. Görüşmedik." ifadesini kullandı.

Mahkeme başkanı bunun üzerine, "Kezzap'ın, 'askeri casuslukta kumpas' davasında FETÖ üyesi olduğu iddia ediliyor. Sorgusu, adliye safhası, gece yarısına kadar bekliyorsun. Dikkati çekmiş." dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.