İzmir'deki Bıçaklı Kavganın Davası

İzmir'deki Bıçaklı Kavganın Davası
Davanın karar duruşmasında, tutuklu sanığa iki ayrı suçtan toplam 36 sene 8 ay hapis müeyyidesi verildi.

Karşıyaka ilçesinde, "yüksek sesle müzik dinleme" meselesi yüzünden çıkan kavgada, Zerrin Canol'u bıçaklayarak öldürdüğü, eşi Serdar Canol'u da yaraladığı idda edilmesiyle yargılanan Orçun Demir'e, iki ayrı suçtan toplam 36 sene 8 ay hapis müeyyidesi verildi. 

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmüş olan davanın karar duruşmasına, sanık Orçun Demir, avukatı Vedat Güler, Zerrin Canol ve Serdar Canol'un yakınları ile ailenin avukatı Emine Ziğen ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural  yer aldı .

Son savunması alınan tutuklu sanık Demir, Zerin Canol'u sebep öldürdüğünü bilmediğini ifade ederek, başka söyleyebileceği bir şey bulunmadığını açıkladı . 

Cumhuriyet savcısı Sedat Bacaksız'ın asıl hakkındaki mütalaasının peşinden mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi. Daha akabinde  mahkeme heyeti açıkladığı kararla sanık Orçun Demir'in Zerrin Canol'u öldürme suçundan önce müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Mahkeme, bu cezayı, sanığın duruşmalardaki iyi hali sebebiyle  25 yıla indirdi.

Mahkeme bunun yanı sıra , sanık Demir'in Serdar Canol'u bıçakla yaralamasından binaen yasadaki lehte indirim maddelerini uygulayarak 11 sene 8 ay hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Aile yakınları ve davaya müdahil olarak dahil olan  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, adliye çıkışında karara tepki gösterdi. 

Sanığın müebbet hapisle cezalandırılması gerekmekde olduğunu savunan aile yakınları, cezayı yetersiz bulduklarını ve kararı temyiz edeceklerini konuştu . 

-Olay 

Karşıyaka ilçesi Bostanlı semti 1775. Sokak'taki bir binada oturan Serdar Canol ile alt kat komşusu Orçun Demir (20) arasında "yüksek sesle müzik dinleme" sebebiyle çıkan kavgada, Serdar ve eşi Zerrin Canol'u bıçakla yaralamış, Karşıyaka Devlet Hastanesi' ne götürülen yaralılardan Zerrin Canol, müdahaleye karşın kurtarılamamış, Serdar Canol ise aldığı bıçak darbesiyle felç olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.