"Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı" toplantısı

"Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı" toplantısı
TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Japon Dilleri ve Edebiyatı Bölümü ile Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla...

TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Japon Dilleri ve Edebiyatı Bölümü ile Japonya'nın İstanbul Başkonsolosluğu aracılığıyla "Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı" toplantısı gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonundaki programda öğrencilere Japonya'daki eğitim sistemi ve alabilecekleri burslar anlatıldı.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, toplantı öncesi yaptığı açıklamada, Türkiye ile Japonya arasındaki sosyokültürel ve ekonomik ilişkilere değinerek, öğrencilerin Japoncaya ilgi göstermelerinin gelecekleri açısından önemli olduğunu ifade etti.

Gelecek yıllarda Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne öğrenci alacaklarını belirten Şimşek, etkinliğin faydalı olacağına inandığını kaydetti.

Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara da iki ülkenin tarih boyunca yakın ilişki içerisinde olduğunu hatırlattı.

Bu yakınlığı anlamak için öncelikle iki ülkenin tarihi geçmişine bakmak gerektiğini vurgulayan ve aynı zamanda Japonya'da 300 öğrencinin burslu okuyabileceğini aktaran Ehara, "Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sağlamak için NKÜ öğrencilerini Japonya'ya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "2017 Japonya Milli Eğitim Bursu" tanıtım toplantısının gerçekleştirildiği program, Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890" filminin gösterimiyle sona erdi.

"Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı" toplantısı

"Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı" toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.