Kadınlar "Özgecan" için yürüdü

Kadınlar "Özgecan" için yürüdü
CHP İstanbul Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Özgecan Aslan'ın ölüm yıl dönümünde yürüyüş düzenledi

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu'nda, CHP İstanbul Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Özgecan Aslan'ın ölüm yıl dönümünde yürüyüş düzenledi.

Tünel Meydanı’nda toplanan CHP İstanbul örgütü üyesi bir grup kadın, geçen yıl öldürülen Özgecan Aslan’ın fotoğraflarıyla "Özgecan Aslan için yastayız, isyandayız", "Özgür kadın özgür toplum", "Kadın cinayetlerine son" yazılı döviz ve pankartlar açarak sloganlar eşliğinde Galatasaray Meydanı’na yürüdü.

Kadınlara yürüyüş sırasında bazı erkekler de destek verdi. Burada grup adına açıklama yapan CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, Özgecan Aslan davasında sanıkların kravat takmaları nedeniyle iyi hal uygulamasından yararlanmalarına tepki göstererek, "Özgecan Aslan’ın faillerine, mahkeme karşısında kravat taktıkları için iyi hal uygulanması veya benzeri güya hafifletici sebepler pek çok erkeği yine şiddet suçuna teşvik etmektedir. Caydırıcı sonuçlar için kadına yönelik şiddet davalarına ceza indirimi uygulanmamalıdır. Bunun yanında kadın örgütlerinin bu davaların takibi ve desteği kadınların örgütlü mücadelesi için hayati önem taşımaktadır" diye konuştu.

Kadınların sosyal anlamda sınırlanmaması gerektiğini ifade eden Öner, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadınların, başlarına bir şey gelir korkusu olmadan sokağa çıkabildikleri, istedikleri saatte istedikleri yerde yürüyebildikleri ve dışarıda olmalarını haklı kılacak bahaneler düşündürmek zorunda olmadıkları bir Türkiye istiyoruz. Kadınların sosyal hayatlarını ahlak adı altında yok etmeye çalışan zihniyet ile sonuna kadar mücadele ediyor, çağdaş bir demokrasi istiyoruz. Kadınların can güvenliğini sağlamakla yükümlü olan devlet, failleri korumayı bırakmak zorundadır. Geçen yıl yitirdiğimiz Özgecan Aslan’ın acısını iliklerimizde hissederken yine acıların önüne geçmek için başta hükümet olmak üzere herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Artık kadın kelimesini bile adında taşımayan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na kadına yönelik şiddet konusunda büyük görevler düşmesine rağmen bu kurum bir türlü etkin bir politika güdememektedir.”

Kadınlara destek için yürüyüşe katılan Serdarbaş Gülboğa ise bir kadının sırtındaki acıyı hissetmek için doğurmak gerekmediğini ifade ederek, "Kadına bir yerde zulüm varsa bu insanlık suçudur. Biz de bugün buraya Özgecan’a yapılan insanlık suçunu protesto etmeye geldik. Bundan sonra Özgecan olayları yaşanmasın diye alanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.
Grup üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.