Karatay hakkı olanı alıyor

Karatay hakkı olanı alıyor
Geçmişte Karatay’ın yatırım olanaklarından yeterince yararlanamadığını ifade eden Başkan Hançerli, “Karatay kamu binalarını alacak, hakkı. Biz mevcut iktidar ile birlikte gönlümüzü verdik” dedi. Başkan yeni projeleri de PUSULA TV’ye açıkladı

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, PUSULA TV’nin konuğu oldu. Deneyimli gazeteci Uğur Özteke’nin hazırlayıp sunduğu UĞURLU GÜNDEM’de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Açıklamalarına Türkcell Süper Kupa’yı müzesine götüren Atiker Konyaspor’u tebrik ederek başlayan Başkan Hançerli, “Konyasporumuzu Başkanından yöneticisine, futbolcusundan emeği geçen herkese kadar tebrik ediyorum. Türkiye Kupası ve Süper Kupa’nın alınması çok önemli güzel bir olay” dedi.

ŞEHİR PARKI USTALIK ESERİMİZ

Şehir Parkı’nın Karatay ve Konya için yeni bir vizyon olduğunu ifade eden Başkan Hançerli, “Hafta sonları 12-13 bin kişinin geldiği güzel bir alan. İnsanlar betondan kaçıyor, su ve yeşil arıyor. Burası bizim ustalık eserimiz. Burada sadece maydanoz yetişirdi. Sonradan burası hobi bahçesi oldu. Biz parseli arttırdık. Eski hobi bahçelerinin içerisinde her parsele ağaç diktik ve bu ağaçlar büyüdü. 830 parsel 8-10 bin kişi kullanıyordu. Biz bir karar aldık. 1 Haziran 2016’da açılan bu parka 1 milyon 15 bin kişi geldi. İnsanlar yer bulamıyor. Kamelya ve araç sayısı özdeşleştirdik. Ama insanlar bununla da yetinmedi yeşil alanlara sergi serip otururuz dediler. Şuan bin araç kapasitesi var” dedi.

YENİ PROJE: PİKNİK BAHÇESİ

Yeni projelerinden de bahseden Başkan Hançerli, ailelerin daha rahat ortamda piknik yapabileceği “Piknik Bahçesi” projesini de ilk kez PUSULA TV’de anlattı. Hançerli, “Biz Konyalıyız pikniği, mangalı severiz ama rahatsız edilmemeyi daha çok severiz.

Bu nedenle Piknik Bahçesi projesi hayata geçirme kararı aldık. 100 metre kare parsel içerisinde kamelyası, ızgarası olan ve size ait olacak bir alan olacak. Kim erken giderse o oturacak. Böyle bir sistemi oturtacağız” diye konuştu.

KARATAY’A VEFA BORCUMUZ VAR

“Karatay’a vefa borcumuz var. Bunun için çalışıyoruz” diyen Hançerli, Önceden görev yapan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan tuğlaya bir tuğla daha eklemek. Konya belediyeleri siyasi iktidarla sadece 11 ay birlikte çalışmıştı. Biz hamdolsun 13 yıldır çalışıyoruz. Bu büyük bir avantaj. Keşke Karatay’a daha fazla yatırım yapılsaydı keşke daha çok proje kazandırılsaydı. Bugün Karatay hakkı olanı alıyor. Adliye binası yapılırken zeminde su var denildi, engel çıkartılmaya çalışıldı. Adliye binası yapıldı, Karatay Üniversitesi binası yapıldı. Yani zeminde hiçbir şey yok. Fizibilite değişti. Büyükşehir Belediyemiz Kapalı Spor Salonu ve Kongre Merkezi’ni yaptı, şimdi şehir hastanesi yapılıyor. Yeni yatırımlar da yolda. Karatay kamu binalarını alacak, hakkı. Biz mevcut iktidar ile birlikte gönlümüzü verdik. Karataylı yük çekiyor. Biz Karatay’ın evladıyız, Karatay’ın çocuğuyuz. Arzu ettik ki bu Karatay’ın geri kalmışlığına bir çözüm üretilsin. Bunun mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.

VEFA BORCUMUZU ÖDÜYORUZ

Yapılan hizmetlerin ardından standardın çok arttığını ifade eden Başkan Hançerli; “Niyet hayır akıbet hayır. Cenab-ı Allah da çalışana veriyor. Büyük destek almışsın, hükümet senin yanında insanlar da yeni bir şey istiyor. Biz de imkanlar ölçüsünde yapıyoruz. Ama artık standart çok yükseldi. Bundan sonra yapılacak parklarda Şehir Parkı’ndan daha kötüsünü yapamazsınız. Yeni imar revizyon hamlesiyle 3 bin metreden aşağı çocuk parkı bile yok. Karataylı buna layık biz de vefa borcumuzu ödüyoruz” dedi.

KERİM DEDE SON TOPLU KONUT OLACAK

“Belediyeler insanlara hizmet için kurulan kuruluşlardır ve hizmet yelpazesi çok geniştir” diyen Başkan Hançerli, “Belediyeciler garip insanlardır hele bu işi uzun süre yapanlar daha gariptir. Başkaları için uğraşıyorsunuz. Başkalarının mutluluğu sizin mutluluğunuzdur. Bu bir bakıma öğretmenlik gibi… En çok eleştirildiğimiz konu belediye kendi yerine 6 kat veriyor bize vermiyordu. Biz dedik ki bir araya gelin ama olmadı. Biz kooperatifçilik usulüyle daireler ürettik. Kerim Dede konutları son toplu konutlarımız olacak. 1200 dairelik bu projenin de ihalesine çıkıyoruz. Yine halka açık, kooperatif usulüyle ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Belediye olarak biz sonra kenara çekileceğiz” diye konuştu.

HANÇERLİ’NİN KAÇ DAİRESİ VAR

Kendisine yönelik iftira ve isnatlara da cevap veren Başkan Hançerli, “Eğer atılan iftiralar veya konuşmalar Karatay için ise Karatay’ın istikbali içinse biz sineye çekeriz. Başlangıçta 300 dairesi var diyorlardı, sonra 115’e düştü. En son 30 dairem olduğunu duydum.

Allah şahit geçen yıl iki oğlumu evlendirdim. İkisi de kirada oturuyor. Nerede bu daireler?

İnsanlar konuşurken iftira ve gıybet boyutunu düşünmeli. Kulaktan dolma bilgilerle insanlar duyduğunu söylüyor. 22 tane toplu konut kurduk gitsin baksınlar neredeymiş bizim daireler. Sadece başkanlık öncesinde Karkent’in yönetimindeydik. Huzur hakkı olarak bir daire verdiler, bunu da sattık” dedi.

İSMİL’E 117 DAİRELİK TATİL KÖYÜ

Konuşmasında İsmil’e yapılacak olan projelere de özel bir parantez açan Başkan Hançerli, “İsmil’in kaplıca suyu soğuktur. Isı damarları yok. Biz burayı alır almaz su ölçümlerini yaptırdık. Aslında sıcak olan su iyi su değildir. Bu işi bilenler diyor ki en iyi su akarken altında durabileceğin sudur. Dolayısıyla elimizde iyi bir su var. 460 bin metrekare civarında bir yer. Biz nakit para verip burayı aldık. 2004’ten beri özkaynaklarımızla çalışan bir belediyeyiz. Kredi kullanmıyoruz. Orayı da kendi kaynağımızla aldık. Kendi arsamızla birlikte yarım milyon metre kare arsaya ulaştık. Oraya tatil köyü yapılacak. İki katlı evler ve evlerin içinde kaplıca suyu. 117 daire olacak. İsteyen evindeki kaplıcaya girecek isteyen ortaya bayan ve erkek olmak üzere ayrı ayrı yapılacak termale girecek. Türk hamamı, Sauna, fitnes. Bunların yanı sıra cami, kameriye, tartan pist ve en az 400 kişilik toplantı salonu.

Biz işletmeci kurumlar değiliz. Biz yapıp, devrederiz. Burası yetmezse yan tarafa yine bir tatil köyü ve 5 yıldızlı otel. Bizim elimizdeki bu nimetten yararlanmalıyız. Başka şehirlere gitmemize gerek kalmayacak. İnşallah 1-1,5 yıl içinde İsmil’imiz güzel bir tesise kavuşacak” ifadelerini kullandı.

HESAP BİZE DE İFTİRA ATANA DA VAR

Yoğunluk nedeniyle temel atma ve açılışları bile gerçekleştiremediklerini ifade eden Başkan Hançerli sözlerini şöyle tamamladı: “Yerelde neye ihtiyaç varsa onu yapıyoruz. Cami de yapıyoruz okul da yapıyoruz. Yeni şeyler bulup üretmeye çalışıyoruz. Belediyecilikte iş bitmez. Ama bizimle uğraşan çok. Bilinsin ki biz tarihi eserlerimize sahip çıkıyoruz. Aşkarhöyüğü Parkında olduğu kadar, İlbiz Höyüğü’nde de çalışmalarımızı Müze müdürlüğü gözetiminde, sit alanlarına harfiyyen uyarak yapıyoruz. İlbiz Höyüğü Parkı’nda Kır Düğün Salonu yapıyoruz. Muhteşem bir eser olacak. İnşallah çarşamba günü de buranın tanıtımını yapacağız. Biz tarihi de koruyoruz, höyüğü de güzelleştiriyoruz. Bizim prensibimiz, ölçümüz ‘bu benim olsa, param olsa yapar mıyım?’ üzerinedir. Örneğin düğün salonu ve gençlik merkezi projemiz var. Belediye organizasyonlarını ücretsiz yaptığımız gibi, kira geliri elde ediyoruz. Kendimin olsa aynen böyle yapardım. Çünkü hesap var hesap. Ama iftara atana da hesap var.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum