Karatay’a, devlet kuşu mu konuyor?

Karatay’a, devlet kuşu mu konuyor?
PUSULA, siyasetten bürokrasiye Konya’nın gelecekte ki yeni yapılanması ile ilgili büyük bir çalışmaya ulaştı

Uğur Özteke'nin özel haberi

PUSULA, siyasetten bürokrasiye Konya’nın gelecekte ki yeni yapılanması ile ilgili büyük bir çalışmaya ulaştı. Şehri yöneten kurum ve kuruluşların en üst yöneticilerinin sır gibi gizlilik içerisinde yürüttükleri çalışmada Konya’nın yeni planlaması da netleşecek.

DEVLET KAMPÜSÜ OLUYOR

Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının öncülüğünde uzun bir süreden buyana şehrin yenilen yapılanması için sürdürülen görüşmeler, ardından da fizibilite çalışmalarında sona gelindi. Bu konuda güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre şehrimizde ki tüm resmi kurum ve kuruluşlar ile önemli yatırımlar bir ilçeye taşınacak ve başta bürokrasi olmak üzere tüm çalışmalar bu bölgede yapılarak bir yerde “Devlet kampüsü ya da külliyesi” oluşturulacak.

GÜVENLİK ÖN PLANDA

Son yıllarda Türkiye’nin hızla büyümesinden ve refah seviyesinin yükselmesinden rahatsız olan iç ve dış hainlerin terör saldırıları ile başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirlere karşı yaptıkları ve yapmayı planladıkları terör saldırılarında artması ile resmi kurumlarda güvenlik en üst seviyeye çekildi. Tüm bu sıkıntılarında göz önüne alınması ile resmi kurum ve kuruluşların aynı bölgede bulunması ve güvenliğin sağlanması bu şekilde daha kolay olacak.

KARATAY GİBİ AMA…

Bu konuda yapılan tüm fizibilite çalışmaları, raporlandırmalar, görüş alış verişleri, yatırım planlaması, ulaşım alt yapısı ve şehir imarı sonucunda devletin resmi kurumlarının Karatay ilçesinde toplanma görüşü ağırlık kazanmış. Resmi kaynaklar tarafından tam olarak doğrulanmayan bilgiler ışığında Vilayet ve Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde tüm kurumlarında organize olarak çalıştığı bu yeni projeye son olarak siyasi açıdan da destek aynı zamanda onay verilmesi gerekiyor.

YÜKÜ KALDIRABİLİR Mİ?

Şu anada kadar tamamen büyük bir gizlilik içerisinde adeta “devlet sırrı” gibi saklı tutulan çalışmalar bürokrasi tarafından uygun görülse de siyasi çevreler ve özellikle Ak Parti’nin şehir üzerinde ki etkili isimleri böyle bir çalışmaya temkinli yaklaşıyorlar. İsimlerinin açıklanmasını ısrarla istemeyen siyaseten etkili kişiler gelecek zaman içerisinde bu bölgenin Konya’nın yükünü kaldıramayacağı yönünde fikir birliği yapıyorlar.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.