Karatay'da 85 personele verildi: Müdahale önceliğine sahip olacaklar

Karatay'da 85 personele verildi: Müdahale önceliğine sahip olacaklar
 Editör
Karatay Belediyesi'nde farklı birimlerinde görev yapan 85 personel 1 hafta boyunca “Temel İlk Yardım Eğitimi” verildi.

Karatay Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Konya İlk Yardım Eğitim Merkezi’nin de katkılarıyla verilen eğitimler, Karatay Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

1 hafta süren ilk yardım eğitimi kapsamında belediyenin farklı birimlerinde görev yapan personeller arasından seçilen 85 isme; ev kazası, deprem, trafik kazası ve hastalık gibi hayati tehlike oluşturacak durumlarda nasıl davranmaları ve hangi müdahaleleri yapmaları konularını kapsayan eğitim verildi.

karatay-ilk-yardim-egitimi-3.jpg

İlkyardım eğitimlerinde katılımcılara temel ilkyardım uygulamaları, hasta yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yanık, sıcak çarpması ve burkulmalarda ilk yardım, kırık, çıkık, bilinç bozukluklarında ilk yardım, hayvan ısırmalarında ilk yardım, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmalarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, hasta ve yaralı taşıma teknikleri hakkında teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

karatay-ilk-yardim-egitimi-2.jpg

85 PERSONELİMİZ İLK YARDIM ALDILAR

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, personele yönelik hizmet içi eğitimlerin devam edeceğini belirtti.

Başkan Hasan Kılca; “Karatay Belediyesi olarak her türlü eğitimi destekliyoruz. İlkyardım konusundaki hassasiyetin de yine toplumun tüm katmanlarına yayılmasını önemsiyoruz. Personelimizin de bu anlamda bilinçlenmesine büyük önem veriyoruz. Bu noktada İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğümüzce belirlenen 85 personelimiz ilk yardım aldılar. Gerekli süreç tamamlandıktan sonra bu personelimiz, ilk yardım alması gereken vatandaşlarımıza müdahalede önceliğe sahip olmuş olacaklar. Bu eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

karatay-ilk-yardim-egitimi-4.jpg

karatay-ilk-yardim-egitimi-1.jpg

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.