Karatay’da Hasan Kılca farkı

Karatay’da Hasan Kılca farkı
 Muhabir
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, AK Parti tarafından ikinci kez belediye başkan adayı olarak gösterildi. Bir önceki seçimde Karatay halkının yüzde 77’sinin oyunu alan Başkan Kılca geride kalan 5 yılda ilçeye önemli dokunuşlar yaptı

2019 yılının Mart ayında yapılan seçimlerde AK Parti’den Karatay Belediye Başkan Adayı olan Hasan Kılca, Karatay’da ikamet edenlerin yüzde 77’sinin oyunu alarak bir rekora imza atmıştı.

Konya’nın merkez ilçeleri içerisinde en büyük oya sahip olan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, geride kalan 5 yılda ilçe halkının ihtiyaçlarını doğru analiz edip, talepleri zamanında yerine getirerek Karataylıların sevgisini kazandı.

Karatay’da asfalt, yol, kaldırım, altyapı gibi temel belediyecilik hizmetlerinin yanında sosyal ve kültürel belediyecilik anlamında da birçok ilke imza atan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, ilçeyi dün olduğundan daha iyi bir konuma getirmeyi başardı.

hasan-kilca.jpg

Karatay’daki yeşil alan ve park sayısını hızlı bir şekilde artıran Hasan Kılca, neredeyse her mahalleye park, oyun alanları ve yeşil alanlar kazandırarak Karatay’ın daha yeşil bir renge bürünmesini sağladı.

Karatay’ın dokusuna dokunmadan ama Karatay halkının ihtiyaçlarını giderecek çalışmalara hız veren Başkan Kılca, geride kalan dönemde yaptığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile Karatay’da yeni bir görünüm oluşturmayı da başardı.

KARATAY'DA OLMAYANI KARATAYLININ AYAĞINA GETİRDİ

Karatay’ın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan, bölgede yaşayan insanların da talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen bir hizmet de bölgede daha önce olmayan, ailelerin birlikte vakit geçirebilecekleri kafeteryaların belediye eliyle ilçeye kazandırılmasıydı.

Karatay’a her alanda önemli dokunuşlar yapan Başkan Hasan Kılca, sadece ilçe merkeziyle kalmayıp, Karatay’a bağlı en ücra mahallelerde de ilçe merkezinde olanı uygulamak için gösterdiği gayret neticesinde Karatay’ın merkez dışında kalan ve eskiden köy olan mahallelerinde ikamet eden vatandaşların da sevgisini kazandı.

karatay-belediye-baskani-hasan-kilca-yeniden-aday.jpg

KREDİSİZ, BORÇSUZ VE FAİZSİZ HİZMET, BEREKETLE TAÇLANDI

Karatay’ı farklı kılan en önemli özelliklerden biri de yapılan hizmetlerin hiçbiri için tek kuruş banka kredisinin kullanılmaması. Karatay Belediyesi, bir taraftan hizmet üretirken, diğer yandan da kaynak üreterek, ürettiği kaynağı hizmetler için kullanıyor. Borçsuz belediyecilik anlayışının simgesi haline gelen Karatay’da Başkan Hasan Kılca, “Banka kredisi kullanmadığımız ve faize tek kuruş ödemediğimiz için ilçemizin bereketi daha da artıyor” demişti.

HASAN KILCA YENİ DÖNEMDE DE KARATAY'DAN ADAY

Bir önceki seçimde yüzde 77 oy oranıyla gelen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, yeni dönemde de AK Parti’den Karatay Belediye Başkan Adayı oldu.

HASAN KILCA KİMDİR?

Hasan Kılca, 1970 yılında Konya’da doğdu. Harmancık İlkokulu’ndan mezun olduktan sonra, 1991 yılında Konya İmam Hatip Lisesi’nden mezun olan Kılca, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni tamamlayarak bir süre serbest avukat olarak çalıştı.

1997 yılında Konya Büyükşehir Belediyesi’nde avukat olarak göreve başlayan Kılca, 2002 yılında 1. Hukuk Müşaviri, 2016 yılında ise Genel Sekreter olarak belediyede hizmet verdi.

Büyükşehir Belediyesi Çalışma Yönetmeliklerinin hazırlanması, Stratejik Plan hazırlanması ve belediyede çeşitli komisyon başkanlıkları görevlerinde bulunan Kılca, 16 yıl kesintisiz görev yaptığı Büyükşehir Belediye Encümenliği'nin de başkanlığını yürüttü.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan Yerel Seçimler'de AK Parti'nin Karatay Belediye Başkan Adayı olan Hasan Kılca, bu tarihten itibaren Karatay Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görev alan Kılca, evli ve üç çocuk babasıdır.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.