Karatay'da ihtiyaç sahiplerine akülü araç

Karatay'da ihtiyaç sahiplerine akülü araç
Karatay Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine 71 adet akülü araç hediye edildi

Karatay Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine 71 adet akülü araç hediye edildi

Karatay Belediyesi Hizmet Binası önünde yapılan akülü araç hediye takdim programına; Karatay Belediyesi Başkanı Mehmet Hançerli’nin yanı sıra, Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş, Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı, Konya Tabip Odası Başkanı Dr.Seyit Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda, her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Başkan Hançerli, Hollanda’da yaşayan ama gönülleri Konya’da olan gurbetçi vatandaşlarla ortak bir hareket yaptıklarını belirterek, “2 yıldır biz bu programı yapıyoruz. Vakfımızın Amsterdam’daki açılışını da birlikte gördük. Dolayısıyla bizlerde oraya gittik. Arkadaşlardan Allah razı olsun ilgilendiler. 81 tane akülü araç geldi. Bunlardan 71 tanesini bugün dağıtacağız. 10 tanesini de elimizin altında duracak ihtiyaç sahipleri olan olursa onlara dağıtacağız. Önümüzdeki yıl Allah nasip ederse bu etkinliği şehir parkında yapmak istiyoruz. Törenimiz hayırlara vesile olsun inşallah” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Konya Şube Başkanı Ahmet Mıhçı ise, Karatay Belediyesi engellilerin daha rahat yaşayabilmesi için 2 yıldır akülü araba hediye ettiğini ifade ederek, “Bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Karatay Belediyesi bugünde bizlere jest yaptı. Her zaman engellilerin yanında olan Karatay Belediyesi ve ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı İsmail Aktaş ise 240 engelli arabası getirdiklerini, buna benzer yardım çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Akülü araçlarına kavuşan ihtiyaç sahipleri ise, projeye imza atan Karatay Belediyesi ve Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı’na teşekkür etti. Program, ihtiyaç sahiplerine akülü araç dağıtılmasıyla sona erdi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.