Miniklerin Filistin'e desteği takdir topladı

Miniklerin Filistin'e desteği takdir topladı
Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Karatay Kültür ve Sanat Akademisi, İsrail'in saldırılarından zarar gören Filistinlilere destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Akademinin 11 farklı atölyesinde eğitim alan minik yürekler, Filistin konulu şiirler ve ezgiler okudu, tiyatro gösterisi gerçekleştirdi, resim ve daha birçok etkinlik yaptı.

İsrail, Gazze'de katliam yapmaya devam ederken, dünyanın dört bir yanından olduğu gibi Konya'dan da bu saldırılara tepkiler artıyor. Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'nde eğitim alan öğrenciler Gazze'ye yönelik saldırılara tepki göstermek, hem bu konuda farkındalık oluşturmak hem de Filistin halkına destek olmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Söz konusu etkinlik kapsamında Karatay Kültür ve Sanat Akademisi 650 öğrenci, 11 farklı atölyede, Gazze, Filistin ve Kudüs işlendi.

MİNİKLERDEN TAKDİR TOPLAYACAK HAREKET

Resim atölyesinde tuvaller üzerine Mescid-i Aksa ve Kudüs'ü konu edinen resimler çizildi ahşap atölyesinde çeşitli ahşap materyaller üzerine oyma ve yakma işlemleriyle Kudüs ve Filistin halkının direnişini konu edinen eserler yapıldı. İngilizce atölyesinde yine Kudüs ile ilgili pankartlar hazırlandı. Bilişim atölyesinde yazılım teknikleri kullanılarak led ekrana Filistin'e destek yazıları yansıtıldı. Kodlama tekniğiyle akıl ve zeka atölyesinde, Filistin ile ilgili sözler yazıldı. Çini ve seramik atölyesinde çamur üzerine Mescid-i Aksa ve Filistin bayrağı çalışıldı. Müzik atölyesinde, ney enstrümanıyla ezgiler seslendirildi. Okuma atölyesinde öğrencilere "Bir Kudüs Masalı" kitabı okundu. Diksiyon ve seslendirme atölyesinde Mescid-i Aksa'yı konu edinen şiirler seslendirildi. Drama atölyesinde ise Selahattin Eyyubi'yi konu edinen bir tiyatro oyunu sergilenerek Filistin'de yaşanan katliamlara karşı farkındalık oluşturuldu.

İSRAİL'İN SALDIRILARI KARŞISINDA FİLİSTİNLİ VE GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay Kültür ve Sanat Akademisi'nin bu anlamlı etkinliği dolayısıyla öğrencileri ve öğretmenleri tebrik etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarının kabul edilemez olduğuna bir kez daha vurgu yapan Başkan Hasan Kılca; "İsrail'in 1 ayı aşan Gazze'ye yönelik karadan, havadan ve denizden saldırıları sonucunda çocuk, kadın, genç, yaşlı binlerce masum insan hayatını kaybetti. İsrail'in saldırıları karşısında Filistinli ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu hep söylüyoruz. Bu hassasiyetle tesislerimizde zalim İsrail'e karşı boykot kararımızı geçtiğimiz haftalarda güçlü bir şekilde tekrar beyan etmiş ve bu boykotu yüksek düzeyde devam ettiriyoruz. Karatay Kültür ve Sanat Akademimizde eğitim alan öğrencilerimiz de ortaya çıkardıkları tüm eserleri Filistin halkının mücadelesine ithaf ettiler. Etkinlikle öğrencilerimiz sanatın gücü ile Filistin meselesine duyarlılık oluşturmuş oldular. Bütün minik yüreklerimizi bu hassasiyetleri ve duyarlılıklarından dolayı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.