Kazadan Kurtulan Pilot, Kurtarma Çalışmalarında Öldü

Kazadan Kurtulan Pilot, Kurtarma Çalışmalarında Öldü
Brezilya'da ortaya çıkan görüntülerde, pilontun arıza yapan uçağı nehre güvenli şekilde indirdiği görülüyor- Pilot, daha sonra kurtarma çalışmalarında uzatılan halatı kaçırarak nehrin sularına kapıldı

ANKARA (AA) - Brezilya'nın kuzeyinde kullandığı uçağı Amazonlar'daki Catrimani Nehri'ne güvenli bir şekilde indiren pilot, kurtarma çalışmalarında hayatını kaybetti.

BBC'de yer alan habere göre, bir hafta önce meydana gelen kazayla ilgili ortaya çıkan görüntüler, 64 yaşındaki Elcides Rodrigues Pereira!nın cumartesi günü kullandığı tek motorlu uçağı Catrimani Nehri'ne güvenli bir şekilde indirdiğini gösteriyor.

Pereira'nın uçağı nehre indirmesinin ardından yolcular ve pilot suya batan uçaktan kurtulmayı başardı ve ormanın ulaşılması zor bölgesinde saatlerce kurtarılmayı bekledi.

Bölgeye ulaşan kurtarma ekipleri, Pereira'ya tırmanması için bir halat uzattı ancak halatı elinden kaçıran pilot düşerek nehrin sularına kapıldı.

Kurtarma operasyonunun yetkililer tarafından değil uçağın sahipleri tarafından yürütüldüğü kaydedildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.