Kelliğin çaresi var mı?

Kelliğin çaresi var mı?
Özellikle erkeklerde sık görülen, hormonlardaki değişiklik ve yaşlanma gibi nedenlerle ortaya çıkan kelliğin bazı türlerinde tedavi mümkün olabiliyor.

Saç dökülmesine bağlı meydana gelen kellik, saç derinizi yada tüm vücudunuzu etkileyebilir. Kellik, kalıtım, hormonal değişiklikler, tıbbi durumlar veya ilaçlar sonucu olabilir. Herkeste görülebilecek bir sorun olsa da kellik problemine erkeklerde daha çok rastlanır.

KELLİK NASIL BAŞLAR?

Androgenetik alopesi ya da erkek tipi kellik ise sadece saçlı deride kıl kaybına yol açar ve saç dökülmesinin en önemli sebebi. Erkeklerin %70, kadınların ise yaklaşık % 40 kadarını etkilemekte. Bu tür kellik kalıtımsal yola geçen bir genetik bozukluk yani engellenemez bir durum olarak meydana çıkıyor.

TEDAVİSİ VAR MI? 

Bazı saç dökülmesi tipleri için etkili ve geniş yelpazede tedaviler mevcut. Saç dökülmesini tersine çevirebilir veya en azından daha fazla incelmeyi yavaşlatabilirsiniz. Saçkıran olarak adlandırılan düzensiz saç dökülmesi gibi bazı durumlarda saçlar bir yıl içinde tedavi olmaksızın yeniden canlanabilir. Saç dökülmesine yönelik tedaviler arasında ilaçlar, saç büyümesini ve saç kaybını azaltmayı teşvik eden ameliyat yer alır.

SAÇ EKİMİ FİYATI NEDİR?

2019 yılı itibariyle FUE yöntemiyle yapılan 4000 greft saç ekimi fiyatı yaklaşık 6.000 –  8.000 TL arasındadır. Saç ekimi operasyonlarında 3000-4000 greft nakli ile gerçekleştirilen ekimler en sık yapılan operasyonlar arasındadır.

ACIYOR MU?

Saç dökülmesi ve kellik sorununda sıkça tercih edilen bir yöntem olan saç ektirme işlemi lokal anestezi altında yapıldığı için saç ekimi süresinde kişi herhangi bir ağrı ya da acı hissetmemektedir.

NE ZAMAN YAPILIR?

Uzmanlar belli bir zamanının olmadığını ancak saçın daha çok döküldüğü mevsimlerde yani doğal döngüsüne göre bir zaman belirlenebileceğini söylüyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.