Kentsel dönüşüm fiyaskosu ÖZEL

Kentsel dönüşüm fiyaskosu ÖZEL
Konya’da kentsel dönüşümde yaşanan sıkıntılar gün yüzüne çıkıyor. Özellikle kurumlararası evrak karmaşası ve ilgili makamların işi yokuşa sürmesi nedeniyle proje Konya’da yeteri kadar uygulanamıyor!

BÜYÜK PROJE

Van Depremi ile hayatımıza giren ve Türkiye’yi kapsayarak devam ediyor. Ülkenin neresinde olursa olsun eski ve ekonomik ömrünü tamamlamış durumdaki evler, devletin sağladığı kredi, belediye harç ve diğer vergi avantajlarının yanı sıra kira yardımı ile yeniden yapılıyor. Cumhuriyet tarihinin en önemli uygulamalarından birisi olarak gösterilen kentsel dönüşüm ülke genelinde başarıyla uygulanıyor. 

VATANDAŞ BIKTI

Ancak iş Konya’da tam bir kabusa dönüşmüş durumda. Konya’da bu projeyi meskenlerine uygulatmak isteyenler, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile ilçe belediyelerinin konuya ilişkin tutumlarını anlaşılmaz buluyor. Olayın ruhunu anlamayan resmi kurumların, evrak sürüncemesiyle (örneğin kiradaki mülk için elektrik su faturası talebi) işi yokuşa sürdüğünü belirten vatandaşlar oldukça dertli.

İLGİLİLER BİLGİSİZ!

Uzmanlar da ilgilileri bilgisiz ve umursamaz; bilgilileri de ilgisiz olmakla itham ediyorlar. Gazetemize açıklamalarda bulunan yapı denetim uzmanları, “Adamın kendi evi ve yıkılmaya yüz tutmuş durumda.  Tapu belgesi getiriyor ama kabul görmüyor. İşin evrak mantığına sıkıştırılması çok anlamsız.  Ancak şu bilinmeli ki bir afet durumunda yaşanacak her türlü felaket bu insanların omuzlarındadır” dediler. 

www.pusulahaber.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum