Kılıçarslan Borsa İstanbul MTAL öğrencileri Almanya’da

Kılıçarslan Borsa İstanbul MTAL öğrencileri Almanya’da
 Muhabir
Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı 11. sınıf öğrencilerinden 6 öğrenci, 3 hafta süreyle staj yapmak üzere Almanya’nın Hamburg şehrine gitti.

Türkiye Ulusal Ajansı’nın hibe sağladığı, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün akreditasyon lideri olduğu ve Karatay ilçesine bağlı Kılıçarslan Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi akreditasyon üyesi olduğu Erasmus+ Akreditasyon Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği kapsamında yürütülen çalışmalara başladı. Proje kapsamında refakatçi öğretmen eşliğinde Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı 11. sınıf öğrencilerinden 6 öğrenci, 3 hafta süreyle staj yapmak üzere Almanya’nın Hamburg şehrine gitti. Öğretmen ve öğrenciler proje kapsamındaki ilk günlerinde konaklama işlemlerinin tamamlanmasının ardından şehir merkezine giderek şehrin önemli sembollerinden Rathausmarkt Hamburg Belediye Binasını ve Elbphilharmonie State Operasını ziyaret etti.

kilicaslan-1.jpeg

FUARA DA KATILACAKLAR

Milli Eğitim Bakanlığının sunduğu Diyalekt sistemi üzerinden yabancı dil seviyelerini A2 düzeyine ulaştıran öğrenciler Hamburg’da faaliyetlerini yürüten Hanse Kollektiv GmbH bünyesinde staj çalışmalarını yürütürken firma ve refakatçi öğretmenlerinin nezaretinde yine Almanya’da çalışmalarını yürüten alanında önemli fabrikalarda staj çalışmaları yapacak. Öğrenciler, Hanse Kollevtiv GmbH’nin koordinatörlüğünde Almanya Berlin’de düzenlenen Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı fuarına da katılacak.

kilicaslan-2.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.