Kılıçdaroğlu, YPG söylemini değiştirdi

Kılıçdaroğlu, YPG söylemini değiştirdi
Kılıçdaroğlu, YPG söylemini değiştirdi

Katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Size göre YPG terör örgütü mü?" sorusuna, "YPG'nin terör örgütü olduğunu, PKK'nın yan kuruluşu olduğunu herkes biliyor." yanıtını verdi. Oysa 2014'te Kılıçdaroğlu YPG'yi terör örgütü olarak görmediklerini söylemişti: "Bizim için YPG terör örgütü değildir. Şimdi bir kere terör örgütü olarak sivillere genç, yaşlı, kadın, erkek demeden öldüren örgütlenmelere biz ‘terör örgütü’ diyoruz. PKK bu bağlamda terör örgütüydü, çünkü genç, yaşlı, kadın, erkek demeden katletti. Ancak YPG'nin şu ana kadar Türkiye'ye veya kendi halkına yönelik böyle bir uygulaması olmadı. Olursa tabii ona da karşı çıkarız. YPG kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşumdur."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu sözlerine sosyal medyadan, "Kılıçdaroğlu doğruyu bulmuş. Bulmuş bulmasında da ortakları HDP, PKK'nın hangi kuruluşudur?" şeklinde tepkiler gelirken gazeteci Nedim Şener, Kılıçdaroğlu'nun sözlerine, "Ah ah, kendini herkesten akıllı, zeki gören kibir abidesi zavallı kitleye gelsin" paylaşımı yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.