Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri

Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine ilişkin sözleri
AK Parti İstanbul Milletvekili Yıldırım:- "Kılıçdaroğlu, yaptığı kan kokan açıklaması ile aziz Türk milletine ve bu Gazi Meclis'e hakaret etmiştir" - AK Parti Denizli Milletvekili Özkan:- "Dün Selahattin Demirtaş'ın kan ve kaos çığırtkanlığının bir benzer

TBMM (AA) - AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlık sistemine yönelik açıklamasına ilişkin, "Kılıçdaroğlu, yaptığı kan kokan açıklaması ile aziz Türk milletine ve bu Gazi Meclis'e hakaret etmiştir." dedi.

Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Bangladeş'te Cemaat-i İslami Partisi'nin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini nefretle ve şiddetle kınadıklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tartışmalara son noktayı koyduğunu, hedefin yeni anayasa, sistemin ise adı ne olursa olsun başkanlık sistemi olacağı vurgusunu yaptığını belirten Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise "akıllara ziyan" bir açıklama yaptığını söyledi.

Yıldırım şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, yaptığı kan kokan açıklaması ile aziz Türk milletine ve bu Gazi Meclis'e hakaret etmiştir. Demokrasi pazarlayan, yeri geldiği zaman demokrasiden, haktan ve hukuktan bahseden Kılıçdaroğlu, Esad'a verdiği destekten sonra seçmen ve milli iradeyi ayaklar altına almıştır. Demokraside kan dökmek zalimlerin, gaddarların, demokrasiye inanmayanların, milli iradeyi ayaklar altına almak isteyenlerin işidir. Dün sivil iradeyi iktidardan uzaklaştırmak için orduyu göreve davet edenlerle Kılıçdaroğlu'nun dünkü açıklaması arasında hiçbir fark yoktur."

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun siyaseten tükendiğini ve kendi partisinde siyaset üretememesinden dolayı eleştirildiğini belirterek, bu açıklaması ile koltuğunu koruma altına almayı amaçladığını söyledi. Yıldırım, CHP'nin Kılıçdaroğlu'na sahip çıkmak yerine kınaması gerektiğini vurguladı.

Dünyada başkanlık sistemiyle yönetilen birçok ülke olduğunu anlatan Yıldırım, "Bu ülkeler bu sistemi getirirken acaba kan mı döktü? Kanı teşvik mi etti? Kan dökmek acaba Kılıçdaroğlu'nun bilinç altında yatan siyasi bir fantezi midir?" dedi.

"Kılıçdaroğlu ne derse desin biz, anayasa, İçtüzük, yasal mevzuat çerçevesinde ve kanunlar içerisinde gerekli anayasal değişiklikleri yapmakta kararlıyız" diyen Yıldırım, "Karar milletindir. Millete karşı savaş, kan isteği olamaz, olmamalıdır. Ne yapacak Kılıçdaroğlu millete karşı savaş mı açacak? Kararı mutlaka milletimiz verecektir. Biz milletin ihtiyaçlarına cevap verecek milli ve yerli anayasa yapmakta kararlıyız. Türkiye Cumhuriyeti'nin, başkanlık sistemine ihtiyacı olduğu hepimizin malumudur. Türkiye, başkanlık sistemine hiç vakit kaybetmeden geçmelidir. Çift başlılık Türkiye'nin ayaklarında adeta prangadır. 82 Anayasası Türkiye'ye dar geliyor. Acilen özgürlükçü ve yeni bir anayasa şarttır. Bu anayasaya da ancak başkanlık sistemiyle geçilebilir." değerlendirmesini yaptı.

- "Bunlar ikisi de ruh ikizidir"

AK Parti Denizil Milletvekili Cahit Özkan ise uzun zamandan beri ülkemizde temel ayrışma noktasının milli ve gayri milli siyaset anlayışına dayandığını belirtti. Özkan, gayrı milli anlayışla uzlaşı içinde yapılacak anayasanın milletin anayasası olmayacağını söyledi.

Özkan, "Dün Selahattin Demirtaş'ın kan ve kaos çığırtkanlığının bir benzerini Kılıçdaroğlu'ndan dinledik. Bunlar ikisi de ruh ikizidirler. Jet krizinde Rusya'nın yanında yer aldılar. MİT krizinde FETÖ'nün yanında, Gezi'de darbesinde çapulcuların yanında yer aldılar. Terörle mücadele için çıkarılan iç güvenlik yasa tasarısına HDP ile birlikte 'hayır' dediler. Esad'ı desteklediler ve ziyaret ettiler. PYD'ye 'terör örgütü değildir' dediler. PKK'yı sahiplenen akademisyenlere de destek vermeyi asla unutmadılar. Bunlara üç öğün tok karına İstiklal Marşı okuma öğüdünü yeniliyoruz." ifadesini kullandı.

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz de açıklamaya katılarak destek verdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.