Kira zammını duyan Erdoğan çıldırdı

Kira zammını duyan Erdoğan çıldırdı
Fahiş kira artışlarına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir vatandaşla arasında geçen konuşmayı anlattı.

Katıldığı programda fahiş kira artışları ile mücadelede kararlılık vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kiracı ile arasında geçen diyaloğu anlatarak ev sahiplerine dikkat çeken mesajlar verdi.

"SENDE VİCDAN VAR MI?"

Erdoğan yaptığı açıklamada "Dün bir vatandaşım, 'Kiracıyım, ev sahibi sıkıştırıyor, 2 bin 500 veriyordum, 7 bin 500'e çıkardı. 'Ya verirsin ya çıkarsın' diyor' dedi. Mecburen ilçedeki belediye başkanımızı aradım ricada bulundum. 'Ya uygun kiralık bul ya bizim TOKİ'den varsa imkan sağla' dedim. Her şeyi devletten beklemek olacak şey değil. O ev sahibi şimdi dinliyordur beni. Sende vicdan var mı? İnsaf ya" İfadelerini kullandı.

"BU BALONU SÖNDÜRECEĞİZ"

Açıklamasının devamında bu sorunu ortadan kaldırmak için birtakım adımlar attıklarını ifade eden Erdoğan, "Fahiş fiyat balonunu söndürecek uygulamalarda harekete geçiyoruz." İfadelerini kullandı.

1+1 VE 2+1 DAİRELER GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş kira artışlarıyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada ise "Konut ve fiyat artışları can sıkıcı hale geldi. Bu yükselişi tetikleyen çok sebep olduğunu biliyoruz. Ama yine de bu tabloyu kabul edemeyiz. Makul ve orantılı, hiçbir sebebi olmadığı halde aç gözlülükten fahiş kira artışı yapanlarla tekrar göreve devamda bunların ümüğünü sıkacağız ümüğünü! Tabii ki ikinci ve asıl çözümümüz gerek TOKİ kanalıyla gerek özel sektörü teşvikle konut arzını hızla artıracak tedbirler alacağız. 1+1, 2+1 konutlarla vatandaşımızın bu ihtiyacını gidereceğiz." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum