Kırım ile Ukrayna arasında devlet sınırı oluşturuldu

Kırım ile Ukrayna arasında devlet sınırı oluşturuldu
Ria Novosti’nin Kırım Cumhuriyeti Federal Göçmenler Dairesi Başkanı Petr Yaroş’a dayandırarak bildirdiğine göre, Kırım ile Ukrayna arasında devlet sınırı oluşturuldu.

5 Nisan Cuma gününden itibaren mevcut 27 kontrol noktasında devlet sınır kapılarını geçme kuralları geçerli olmaya başladı.

Petr Yaroş perşembe günü konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yakın bir zamanda sınır kapılarının nerede olacağı, sınırın nasıl geçileceği, ayrıca göçmen kartının verilmesinin gerekliliği belirlenecek” dedi. O şu an için ulaşım araçlarının geçişlerine yönelik herhangi bir sınırlama getirilmediğine dikkat çekti. Öte yandan, yakında Rus kanunlarına göre devlet sınırının geçiş kuralları yayınlanacak.

Bilindiği gibi Kırım Yarımadası 16 Mart’ta gerçekleşen referandum sonuçlarına göre Rusya Federasyonu’na dahil olmuştu. Oylamaya katılanların %96.77’lik kısmı Rusya’ya dahil olunması yönünde oy kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.