Kırşehir'de bilim fuarı açıldı

Kırşehir'de bilim fuarı açıldı
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de bilim fuarı açıldı.Vali Necati Şentürk, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonundaki açılış töreninde yaptığı...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de bilim fuarı açıldı.

Vali Necati Şentürk, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin konferans salonundaki açılış töreninde yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının öğrencilere bilimi, bilimsel düşünceyi ve araştırmayı aşılayıp sevdirmek amacıyla düzenlendiğini söyledi.

Bilimin ancak projeyle gelişeceğini belirten Şentürk, "Bilimsel düşünce ve teknolojik buluşlar bilimin gelişmesine büyük katkı sağlar. Kırşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenim gören gençlerimiz de öğretmenlerinin nezaretinde ortaya çıkardıkları buluşları ve keşifleri bugün açılan fuarda sergiliyor. Ülkemizin sosyal ve kültürel açıdan kalkınmasında mesleki ve teknik okulların payı büyük. Ekonominin ve teknolojinin ihtiyaç duyduğu bilim insanları bu okullarda yetişir. Devletimiz de bu okullarımıza gereken yardımı yapmaktadır." diye konuştu.

Öğrencilerde araştırıcı ruhun olması gerektiğini kaydeden Vali Şentürk, "Gençlerimiz, olaylara karşı bilimsel şüpheyle yaklaşınca yeni buluşlar, yeni keşifler ortaya çıkarabilirler. Öğrencilerimiz, önce hayal edecek, sonra bilimsel teknolojiyi kullanarak araştırmalar yapacak, bilgiler üreterek, kendi teknolojilerini kullanarak hayallerini gerçeğe dönüştürecekler. Bu okulda okuyan gençlerimizin gelecekte büyük buluşlara imza atacaklarına eminim." ifadelerini kullandı.

Program, protokol üyelerinin fuar alanını gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri incelemesiyle sona erdi.

Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Emre Şahinci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muhsin Kaya, Okul Müdürü Ayhan Yolal, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.