Kışı bekleyen Konya’ya yaz geliyor!

Kışı bekleyen Konya’ya yaz geliyor!
 Muhabir
​​​​​​​Ekim ayının başında rahmete kavuşan Konya’da Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü verilerine göre önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmiyor. Hava sıcaklık değerlerinin de ortalamanın üzerinde olması tahmin ediliyor

Ekim ayının başında beklediği rahmeti alan Konya kışı beklerken adeta yaz havasını yaşayacak. Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün hava tahminlerine bağlı olarak yaptığı değerlendirmeye göre Konya ve çevresinde adeta yazdan kalma bir hafta yaşanacak. Önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmeyen Konya’da hava sıcaklığı da mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Yarın (24 Ekim Salı) Konya il merkezinde günün en yüksek sıcaklığının 26 dereceye ulaşması, bazı ilçelerde ise termometrelerin 30 dereceye kadar yaklaşması yönünde tahminlerde bulunuluyor.

BU İLÇELERDE GECELERİ KIŞ,

GÜNDÜZLERİ YAZ HAVASI HAKİM OLACAK

Meteoroloji uzmanlarının yaptığı tahminler doğrultusunda açıklanan verilere göre Konya il merkezi ve bazı ilçelerinde adeta gündüzleri yaz, geceleri ise kış mevsimi yaşanacak. Açıklanan verilere göre, önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmeyen Seydişehir’de bu gece sıcaklığın 3 dereceye kadar düşmesi; gündüz ise sıcaklık değerlerinin 24 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Gece ile gündüz sıcaklık değerleri arasındaki farkın bariz bir şekilde hissedileceği ilçelerden biri de Tuzlukçu olacak. Tuzlukçu’da bu gece hava sıcaklığı 5 dereceye kadar düşecek. Gündüz sıcaklığının ise 26 dereceye kadar çıkması yönünde tahminlerde bulunuluyor.

Konya il merkezindeyse gündüz sıcaklığının 26 derece, gece sıcaklığının ise 11 derece olması tahmin ediliyor.

BU İLÇELERDE YAĞMUR BEKLENİYOR

Önümüzdeki 5 gün boyunca Konya il merkezi ve ilçelerinde yağış beklenmediği görülen tahminlere göre, 28 Ekim Çarşamba Cumartesi günü Ahırlı, Akşehir, Altınekin, Çeltik, Cihanbeyli, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü ve Yunak’ta gök gürültülü sağanak yağış görülebileceği bildiriliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.