KOMEK’te geri sayım

KOMEK’te geri sayım
KOMEK’te yaklaşık 30 bin kişinin eğitim almasının öngörüldüğü bahar dönüme kursları için kayıtlar 1-12 Şubat tarihleri arasında online olarak alınacak.

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı bahar dönemi kayıtlarının 1-12 Şubat tarihleri arasında alınacağı öğrenildi. Tüm hazırlıklarını tamamlayan KOMEK’e kayıtlar her zaman olduğu gibi www.komek.org.tr adresinden online olarak yapılacak. Kesin kayıtlar ise ön kayıt yapılan kurs merkezinde onaylatılacak. Adayların her hangi bir sıkıntı yaşamaması için online kayıt yaptırdıktan sonra kursiyer adaylarının 48 saat içinde kaydını onaylatması gerekiyor. Kayıt tarihlerinde şehir dışında olan kursiyerler kayıt yaptırdığı kurs merkezini arayarak kayıt onayı yaptırabilecek.

KURSLAR ÜCRETSİZ

Bugüne kadar yaklaşık 500 bin kişinin istifade ettiği Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) tamamen ücretsiz. Ancak Spor Merkezleri 30 TL, Merkez Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) 70 TL, İlçe Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri ise 40 TL olarak ücretlendiriliyor. Kurs kayıtları dönemlik yapılıyor ve ücretler de dönemlik alınıyor.

KOMEK İLÇELERDE DE FAALİYETTE

KOMEK, ilçelerde de her geçen gün büyüyor. Yeni dönem eğitimleri 18’i ilçelerde olmak üzere şehir genelinde 55 merkezde ortalama 30 bine yakın kursiyerle başlaması öngörülüyor. Kurslarda açılan branşlar halkın ihtiyaç ve önerileri doğrultusunda belirlenirken, KOMEK’ler ve onun bünyesinde açılan ASEM’ler Konya’nın eğitim ve istihdamına katkı sağlıyor. Sanatkar yetiştiren ve kursiyerlerin kişisel gelişimine destek olan KOMEK’lerden sertifika alan vatandaşlar iş imkanı buluyor.

KOMEK ve ASEM’lerde unutulmaya yüz tutmuş hüsn-ü hat, ebru, çini, ahşap kakma ve kaligrafi gibi gelenekli sanatlara yönelik kursların yanı sıra; çalışma hayatı, bilişim teknolojileri, hasta ve yaşlı hizmetleri, hukuk, sağlık, sanat ve tasarım, spor, kişisel gelişim, yabancı dil, büro yönetimi, tekstil, makine, metal teknolojilerine yönelik branşlarda da halka hizmet veriliyor. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.