Konevi'de ceza zamanı

Konevi'de ceza zamanı
Konya’nın 3. şehir meydanı olarak inşa edilen Konevi Katlı Otoparkı ve Şehir Meydanı’nda gecikme yaşanıyor.

Geçen yıl 7 Haziran’da yapımına başlanan inşaatta iş teslimi 350 gün olarak planlanırken yaşanan bazı aksaklıkların bu gecikmeye yol açtığı öğrenildi
ÖNCE VAKIFLAR GECİKTİRDİ
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri inşaat alanının yanında yer alan ve Konya’da ilk hutbenin okunduğu cami olarak bilinen tarihi Hoca Hasan Camii’nin temelinde çökme tehlikesi göründüğünü, buna tedbir alındığını belirterek, “Ayrıca cami yanında kötü bir halde bulunan WC’nin de yenilenmesi gerekiyordu. Bunun için Vakıflar Genel Müdürlüğü’yle yaptığımız yazışmalar uzun sürdü” demişti.
FİRMA EK SÜRE ALDI
Yaşanan bu aksaklıklar sebebiyle müteahhit firmanın işi teslim etme süresi 350 gün olarak görünürken, firma yetkilileri belediyeye başvurarak ek süre talep etmişti. Firmanın isteğini olumlu bulan belediye de firmaya 3 ay ek süre vermişti. Ancak firma verilen ek süreye rağmen inşaatı halen bitiremedi. Firmanın kendi içinde yaşadığı bazı sıkıntılar sebebiyle uzunca bir süre inşaatta çalışmaları durdurduğunu bildiren yetkililer, “Firma içinde bazı sorunlar yaşanmış. Bu sorunların bir kısmı mali görünüyor, ancak firma ortakları arasındaki anlaşmazlıklar da olabilir. Bu konuda biz müdahil değiliz” dedi.
CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Firmanın geçtiğimiz günlerde inşaatta çalışmalara yeniden başladığını kaydeden yetkililer, “Firma şu an gecikmeli olarak inşaatta yeniden çalışmaya başladı. Aslında inşaatın bitirilmesi için çok az bir iş kalmıştı. Ancak yaşanan gecikmeden dolayı firma şu an cezalı olarak çalışmaları sürdürüyor” bilgisini verdi. Bölgede 3 katlı yeraltı katlı otoparkı yapılırken katlı otoparkın üstünde de kafeterya ve park alanı bulunması planlanıyor. (Murat Güzel)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum