Konya bu tahmine çok sevinecek: 3 gün sürmesi bekleniyor

Konya bu tahmine çok sevinecek: 3 gün sürmesi bekleniyor
 Muhabir
Geçtiğimiz iki gün boyunca Konya il merkezinde çok hissedilmese de merkez dışında birçok bölgede etkili olan kar yağışı ovayı adeta beyaz renge bürüdü. Meteoroloji uzmanlarının önümüzdeki 3 gün için yaptığı tahmin sevindirdi

Konya Ovası’nın uzun süredir beklediği beyaz bereket, ovayı kuşattı. Merkezde çok etkili olmasa da özellikle Konya Ovası’nın doğusu ve kuzeyinde etkili olan kar yağışı, soğuk havanın da etkisiyle erimeyip beyaz bir örtü oluşturdu. Hava sıcaklık değerlerinin mevsim normalleri seviyesine indiği Konya’da soğuk havanın yanında kar yağışının olup olmayacağı merak ediliyor.

meteorolojiden-karli-tahmin.jpg

METEOROLOJİYE GÖRE 3 GÜN KAR YAĞIŞI VAR

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminler doğrultusunda paylaştığı verilere göre bugün Konya’da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Tahminler doğrultusunda bugün Konya il genelinde yağış beklenmemekle birlikte soğuk hava etkisini iyiden iyiye hissettirecek.

Özellikle yarın, Pazartesi ve Salı günü için ise sevindirici bir paylaşımda bulunan Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü, Konya genelinde Pazar ve Pazartesi günleri kar yağışının beklendiğini bildirdi.

beyaz-ortu-ovayi-kusatti-001.jpg

Verilerde herhangi bir değişiklik olmazsa Konya, önümüzdeki üç gün boyunca kar yağışı alacak. Hava sıcaklığının ise Konya genelinde gündüz sıfır derece civarında olması, geceleyin ise soğumanın artması ve termometrelerin -7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Hissedilen sıcaklığın ise -10 derece civarlarında olması tahmin ediliyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.