Konya Büyükşehir Doğanhisar’a İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Kazandıracak

Konya Büyükşehir Doğanhisar’a İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Kazandıracak
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanhisar’a kazandırılacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin temeli atıldı.

Programda konuşan KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, altyapı bakımından Konya şehir merkezinde ne varsa Doğanhisar’a da taşıdıklarını ifade ederek, “Bu tür projeler hem iklim değişikliği hem de Türkiye Yüzyılı’na uygun olan projeler. Çevresel kirliliğin önüne geçmiş olacağız” dedi.

Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez, temeli atılacak tesisin Doğanhisar ilçesi için hayırlı olması temennisinde bulundu.

“62 MİLYON LİRA MALİYETLE HAYATA GEÇİRİLECEK”

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Doğanhisar İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin, ilçe merkezi ile Yenice ve Çınaroba mahallelerinden kaynaklanan atık suların bertarafında ve arıtılmasında hizmet vereceğini paylaşarak, güncel bedelle 62 milyon liraya maliyetle hayata geçirilecek tesisin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan da temeli atılan hizmetin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Türkiye gelişiyor. Ülke büyüyor, Türkiye zenginleşiyor. Bugün, Doğanhisar’ın yol ihtiyaçları, içme suyu ihtiyacı, tarımındaki gelişmesi noktasında, 20 yılda ciddi adımlar atıldığını biliyoruz. Tüm ilçelerimiz, beldelerimiz, köylerimizde olduğu gibi” diye konuştu.

cftnkx4nbztuqrwg8bxdxqmbndgpnfybtjbiucdn.jpg

Konuşmaların ardından Doğanhisar’a kazandırılacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinin temeli dualarla atıldı.

Programa; İller Bankası Konya Bölge Müdürü Sedat Yılmaz, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bostanoğlu, Cumhur İttifakı Doğanhisar Belediye Başkan Adayı Savaş Özdemir, AK Parti Doğanhisar İlçe Başkanı Fikret Özeralp ve MHP Doğanhisar İlçe Başkanı Reşat Karaarslan da katıldı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.