Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram belediye başkanlarından Berat Kandili mesajı

Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram belediye başkanlarından Berat Kandili mesajı
Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram belediye başkanları Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı

Konya Büyükşehir, Selçuklu, Karatay ve Meram belediye başkanları Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı bir geceye daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Gecenin yeni tip koronavirüs sebebiyle her zamanki coşkuyla kutlanamadığını ifade eden Altay, mesajında şunları kaydetti:

"Bu mübarek geceleri en güzel şekilde değerlendirelim. Af ve mağfiret vesilesi olan, tövbe kapılarının ardına kadar açıldığı bir geceye daha kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz. Şaban ayının on beşinci gecesi olan bu mübarek gecede kul olma bilinciyle rabbimize iltica etmeli, rızasını kazanan kullardan olmak niyetiyle ellerimizi semaya açıp duada ve yakarışta bulunmalıyız. Allah'ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle, kullarına bağışlanma kapılarını ardına kadar araladığı Berat Gecesi'nde başta milletimiz ve İslam alemi olmak üzere bütün insanlığın sağlık ve afiyete kavuşması için dua edelim. Rabbim Ramazan ayına sağlıkla girmeyi cümlemize nasip etsin."

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da, gecenin Ramazan ayının müjdecisi, Allah'ın rahmetinin yeri ve göğü kapladığı gecenin, günahların bağışlanması için fırsat olduğunu belirtti.

Berat Gecesi'nin yapılan iyiliklerin, yardımlaşma ve dayanışmanın karşılığını bulması anlamı taşıdığına dikkati çeken Pekyatırmacı, "Üç ayların girmesiyle başlayan kurtuluşa yönelme çabası, bu gecede manevi duyguların zirveye erişmesi ile anlamlı hale gelir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta aziz milletimiz olmak üzere, tüm İslam aleminin Berat Gecesi'ni kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da mesajında Berat Gecesi'nin tefekkür ve yenilenme gecesi olduğuna vurguladı.

Gecenin vatandaşlar arasındaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliği güçlendirmesini temennisinde bulunan Kılca, şöyle devam etti:

"Bu vesileyle, içinde bulunduğumuz ve dünyayla birlikte ülkemizi de etkisi altına alan virüs nedeniyle zor durumda olan kardeşlerimize de bol bol dua edelim. Bu gecede yapacağımız dualarla inşallah insanlık bu illetten de kurutulacaktır. Dualarımızdan fedakarca çalışan sağlık personelimizi, güvenlik güçlerimizi, kamu kurum ve kuruluşlarında virüsle mücadele eden çalışanlarımızı da eksik etmeyelim."

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ise insanlığın içinde bulunduğu dertlerden, sıkıntılardan kurtulmasının ve içinde bulunduğumuz zorlu süreçleri geride bırakmanın "en büyük dua" olacağını anlattı.

Berat'a bir kez daha kavuşmuş olmanın mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu belirten Kavuş, "Berat, günahlardan arınma arzumuzun yanında, kulluk şuurumuzun artmasına da vesiledir. Bu mukaddes gece vesilesi ile Ramazan ayına manevi bir iklim içinde, günahlarımızdan kurtularak berat etmiş bir şekilde girebilmeyi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum." ifadelerini kaydetti.

 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.