Konya dahil 6 ilde Gölbaşı-4 operasyonu!

Konya dahil 6 ilde Gölbaşı-4 operasyonu!
Konya'nın da aralarında bulundu İzmir merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen "Gölbaşı-4" operasyonunda, 8 kişi gözaltına alındı

Alınan bilgiye göre, Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Konya, Van, Aydın, Kırklareli ve Manisa'da hakkında gözaltı kararı bulunan aralarında doktor ve esnafın da bulunduğu 16 kişiye yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi.


Daha önceki operasyonların devamı niteliğinde "Gölbaşı-4" adı verilen operasyonda, FETÖ/PDY'nin Ödemiş yapılanmasında yer aldıkları ileri sürülen 8 kişi, gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, G serisi 1 dolar, terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı çok sayıda kitap, 1 ruhsatlı tabanca, örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Şüphelilerin, terör örgütüne üye oldukları, örgüte finans desteği sağladıkları ve eleman temin ettikleri öne sürüldü.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin daha önce düzenlediği "Gölbaşı-1", "Gölbaşı-2" ve ''Gölbaşı-3 operasyonlarında 69 kişi gözaltına alınmıştı.

Aralarında "Ödemiş imamı" olduğu iddia edilen Ali Aslan ve bürokrasi atamalarından sorumlu olduğu ileri sürülen İlhan A.'nın da olduğu 41 şüpheli tutuklanmıştı.

Şüphelilerden 17'si yurt dışı çıkış yasağı konularak ve adli kontrol şartıyla, 11'i de mahkemeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.