Konya Gazze katliamına dikkat çekmek için vicdanıyla yürüdü

Konya Gazze katliamına dikkat çekmek için vicdanıyla yürüdü
 Muhabir
Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliama dikkat çekmek için Konya'da Gazze iftarı düzenledi.

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Konya'da Gazze için iftar etkinliği düzenledi.

İftar sonrası Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek için yüzlerde kişi yürüyüş yaparak İsrail'e ambargo çağrısı yaptı.

Gazze için düzenlenen iftar sonrası yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları insanlık dışı olarak nitelendirildi ve Filistinlilere yönelik ambargonun kaldırılması istendi.

‘’ O MAZLUMLAR BİZLERİ ALLAH’A ŞİKAYET EDECEKLER’’

Konya Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Durmuş Ali Kara,"Filistin'deki mazlumların şikayetinin olduğu bir ortamda belki de tek mazeretimiz bu tür çalışmalar olacaktır. Bu çalışmanın Allah'ın rızasına vesile olmasını ve Kubbetü's Sahra çadırının etrafında toplandığımız gibi, Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın etrafında da Kubbettü's Sahra Mescidi'nin yanı başında toplanabilmeyi, iftar edebilmeyi, adaleti tesis etmiş olarak Rabbimizin rızasını kazanmış olarak orada da bulunabilmeyi her birimize nasip etsin’’ dedi.

‘’KATİL İSRAİL İLE TİCARETE SON VERELİM’’

Konya'da düzenlenen Gazze iftarı programında konuşan Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turan, Gazze'deki Müslümanlar için öncelikli yapılması gerekenin, ticaretin kesilmesi gerektiğini belirtti.

Şu anda Gazze'de 181 gündür 7 Ekim'den bugüne kadar ümmeti Muhammed'in onuru izzeti şerefi için cihat edenleri ifade eden Başkan Turhan ‘’ Beraber olduğumuzu göstermek için Konya'mızda toplanmış bulunuyoruz. Cenabı Allah Gazze ve cihat eden müminlere onlara buradan destek vermek için toplanan mücahitlere zafer nasip etsin kardeşlerimizi muvaffak eylesin. Bu kadar sıkıntıya rağmen cephede şahadet haberlerini bombalarla alırken özellikle son bir aydır yeni şahadet haberlerini yeni şahadet şekillerini duymaya başladık. Son bir aydır kırka yakın kardeşimiz açlıktan dolayı Gazze'de şahadet şerbetini içti" şeklinde konuştu.

"BİZLER DE ONLARIN YANINDAYIZ"

Gazze'de açlıktan şehit olan Müslümanların haline vurgu yapan Turan sözlerine şöyle devam etti: "Gazze'de hepimizin onuru şerefi için mücadele eden Müslümanların 181 gündür bir damla suya bir lokma ekmeğe ihtiyaç duyan kardeşlerimizin açlıktan dolayı şahadete vermelerinden dolayı bizler de onlarla beraberiz onların yanındayız onların verdiği mücadelede onların safında olduğumuzu göstermek için bir nebze de olsa bugün iftar soframızı onlarla aynı şekilde göstermek için böyle bir iftar organize ediyoruz."

1980'DEN 2024'E KONYA'DA AYNI RUH

1980 yılında Milli Görüş lideri Necmeddin Erbakan'ın Kudüs Müslümanların başkentidir diyerek yürüdüğünü hatırlatan Turan: "Konya'mızda toplandığımız hedeflerden bir tanesi bundan 40 yıl önce ümmeti Muhammed için Kudüs'ün İsrail'in başkenti ilan edildiğinde ey zalimler Kudüs sizin değil Müslümanların başkentidir demek için 6 Eylül 1980'de Alaaddin Meydanı'ndan Mevlana'ya doğru yürüyen profesör doktor Necmettin Erbakan hocamızın yolundan gittiğimizi gerekirse bu uğurda canımızı vermeye hazır olduğumuzu göstermek için bugün Konya'mızda toplanmış bulunuyoruz" dedi.

HAMAS YETKİLİSİ HAMADYAİ: ERBAKAN OSMANLI'YI DEVAM ETTİREN KARDEŞİMİZDİ

Yürüyüşte konuşan Hamas Temsilcisi Fetih Hamadyai ise,’’Kim Allah'ın yolunda yürürse Allah onu aziz kılar, kim de O'nun rızasına aykırı bir yol tutarsa Allah onu zelil kılar. Allah'ın izniyle onlar, İslam'ın yolunda yürüyenlerdendir. O askerlik Allah'ın izniyle bitti.biz zaten Necmettin Erbakan Hoca'nın torunlarıyız. Necmettin Erbakan, Osmanlı Devleti'nin yolunu devam ettiren kardeşimizdi. Ben Gazze’den geldikten sonra buraya geldim ve bu programa katıldıktan sonra ümmetin bu adamlarını ve bu hanımefendileri gördükten sonra şu kanaate vardım ki bizler hep beraber Allah'ın izniyle zincirleri kıracağız, esaretten kurtulacağız ve özgürlük süreceğiz. Allah'tan benim de niyazım şudur ki Allah'ın izniyle bu gibi çalışmalar ve yarın yapılacak çalışmalar, bunların vesilesiyle oradaki katliam ve soykırım duracak. Sizlerden ümidimiz o ki sizler, Necmettin Erbakan'ın ve Osmanlıların ikinci Abdülhamid Han'ın torunları olarak buna destek vereceksiniz ve bunun öncülerinden olacaksınız. Ayet-i kerimede geçtiği gibi sizler üzülmek yoktur, ümitsizliğe düşmek yoktur denilen ayet-i kerimenin muhatapları olacaksınız. Haberinizi aldım ve sizlere destek veriyorum. Allah yolunda ilerlemeye ve ümmetin birliği için çalışmaya devam edelim. Birlikte başarabiliriz’’ dedi.

3833adcd-899c-4366-86e4-60bb0cab82d5.jpg

f4c88627-d145-4b46-96f0-7f756403475c.jpg

e3b17362-9345-4d3d-9a7f-ed106b4caaeb.jpg

8e7341ef-e939-4dfc-ae0f-5d41f68dd1ea.jpg

78baead7-8e04-43bb-aa90-e8d22069ff23.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.