Konya, gözünü Rusya'ya dikti

Konya, gözünü Rusya'ya dikti
Konya Sanayi Odası (KSO) Rusya'da düzenlenen MIMS Oto Yedek Parça Fuarı'na teknik gezi iş gezisi gerçekleştirdi

Konya Sanayi Odası (KSO) tarafından Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen ve otomotiv sektörünün en önemli fuarlarından kabul edilen MIMS Oto Yedek Parça Fuarı’na teknik iş gezisi düzenlendi. Fuara KSO’nun organizasyonu ile katılan Konyalı sanayiciler, sektördeki son gelişmeleri yakından incelerken, aynı zamanda ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirdi.

Fuara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, fuarın Konyalı sanayiciler için çok verimli geçtiğini söyledi. Rusya’nın savaşa rağmen dünyadaki en önemli ihracat pazarlarından birisi olduğunu ifade eden Büyükeğen, MIMS Oto Yedek Parça Fuarı’nda Konyalı sanayicilerin yaptığı ikili iş görüşmelerinin yeni iş birliklerine vesile olacağını ve Konya’nın ihracatına da olumlu yansıyacağını kaydetti.

kso-rusya-2.jpeg

Rusya ilk sıraya yükseldi

Başkan Büyükeğen, Rusya’nın Konya’nın ihracatında ilk sırada yer aldığını ifade ederek, “Rusya, hem Konya hem de Türkiye için en önemli ihracat pazarlarından biri. Konya olarak, Rusya’ya geçtiğimiz yılın tamamında 230 milyon 873 bin dolar ihracat yaptık. Geçtiğimiz yıl ihracatımızda üçüncü sırada yer alan Rusya, bu yılın 7 aylık döneminde ihracatımızın ilk sırasında yer aldı. Rusya’ya ihracatımızı Ocak-Temmuz döneminde yüzde 83 artırarak 183 milyon 12 bin dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu dönemde Konyalı sanayicilerimiz Rusya’ya motorlu kara taşıtları parçaları, makine aksamları, kazan makineleri, demir ve çelikten ürünler ile plastik gibi ürünler ihraç etti” şeklinde konuştu.

Oda olarak Konya’nın ihracatını geliştirmek için yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini belirten Büyükeğen, bu yıl Dubai’de gerçekleştirilen Gulfood 2023 Gıda ve İçecek Fuarı’na, Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ‘GIFA 2023 Döküm ve Metal Teknolojileri Fuarı’na ve son olarak da Moskova’da düzenlenen MIMS Oto Yedek Parça Fuarı’na da teknik iş gezisi düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.