Konya için kuvvetli rüzgar uyarısı

Konya için kuvvetli rüzgar uyarısı
Konya Valiliği Meteoroloji'nin son tahminlerini paylaşarak önemli uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Yapılan son değerlendirmelere göre; 02.10.2022 Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara'nın güney ve doğusunda, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısında, akşam saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında, gece Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/sa) bekleniyor. İç kesimlerde batı ve güneybatı zamanla kuzeybatı, Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Başlama-Bitiş Zamanı;02.10.2022 05.00-03.10.2022 03.00

Hadisenin Şiddeti;Fırtına

Oluşması Muhtemel Riskler;Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi

Konuya ilişkin Konya Valiliği'nden yapılan açıklama ise şu şekilde; "Kuvvetli Rüzgar ve Fırtına Bekleniyor! Çatı Uçması, Ağaç veya Direklerin Devrilmesi,Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi, Ulaşımda Aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olması önem arz etmektedir."

whatsapp-image-2022-10-02-at-13-54-22.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.