Konya Kahramanmaraş'ta 100 çiftin yuvasını kuracak! Projenin detayları belli oldu

Konya Kahramanmaraş'ta 100 çiftin yuvasını kuracak! Projenin detayları belli oldu
 Muhabir
Konya İl Müftülüğü,Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Mehir Vakfı tarafından deprem bölgesinde ikincisi gerçekleştirilecek olan “Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz” projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Konya İl Müftülüğü,Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi ve Mehir Vakfı tarafından deprem bölgesinde, daha önce "Hatay’da Yuvalar Kuruyoruz" projesinin ardından şimdi de ikincisi gerçekleştirilecek olan “Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz” projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kahramanmaraş’taki 100 nişanlı çift için toplu düğün ve çeyiz yardımı yapılacak.
6 Şubat’ta ‘Asrın felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen deprem bölgesine yardımlar devam ediyor. Konuya ilişkin açıklamlarda bulunan Öge, "Kahramanmaraş'ta depremde hayalleri yıkılan umutları sönen Kahramanmaraşlı gençlerimize umut ve heyecan olacağız inşaallah. Proje ortaklarımız; Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş İl Müftülüğü,, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği ile "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün Ve Çeyiz Yardımı" projesini hayata geçiriyoruz" dedi.

muftu-1.jpeg

DEPREMZEDE ÇİFTLER İÇİN İKİNCİ MÜJDE PAYLAŞILDI!
Depremzede vatandaşlar için 'Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün ve Çeyiz' projesinin detaylarını açıklayan Konya İl Müftüsü ve TDV Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Ali Öge, "Bugün sizlere yine gençlerimize umut olacak hayırlı bir müjdeyi vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu müjdeyi paylaştığımda hatırlayacağınız gibi, bu çalışmanın ilkini 16 Eylül 2023 Cumartesi günü Hatay/Reyhanlı'da gerçekleştirmiştik. Evet bugün sizlerle bu hayırlı hizmetin ikincisini gerçekleştireceğimiz "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün Ve Çeyiz Yardımı" proje bilgilerini paylaşmak istiyorum. Bu kıymetli proje ile; Kahramanmaraş'ta depremde hayalleri yıkılan umutları sönen Kahramanmaraşlı gençlerimize umut ve heyecan olacağız inşaallah. Proje ortaklarımız; Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş İl Müftülüğü,, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği ile "Kahramanmaraş'ta Yuvalar Kuruyoruz Toplu Düğün Ve Çeyiz Yardımı" projesini hayata geçiriyor, Kahramanmaraşlı 100 nişanlı çiftimizin toplu düğün müjdesini buradan sizlerin aracılığıyla duyuruyoruz. Malumunuz olduğu üzere 6 Şubat'ta ülkemiz, asrın felaketi diye nitelenen elim bir deprem felaketi ile karşı karşıya kalmıştır. 11 İlimizde büyük bir coğrafyayı etkileyen bu depremlerde pek çok kardeşimiz hayatını kaybetmiş, yaralanmış, evini, barkını, işini, aşını kaybetmiştir. Devletimiz ve milletimiz felaketin yaşandığı ilk günden itibaren el ele vererek olağanüstü bir gayretle depremzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya da devam etmektedir. Sizlerin de şahit olduğunuz gibi; 85 milyon memleket evladı bu acıyı yüreğinde hissetmiş maddi manevi bütün imkanlarını seferber ederek yaraların sarılmasına, acıların dinmesine katkı sağlamıştır. Millet olma kardeş olma bilincinin nümûne-i imtisâl bir örneğini sergileyen büyük milletimiz; yüce dinimizin telkinlenlerini kendine referans alarak, bizi biz yapan değerleri baştacı yapmış tarihte eşine az rastlanır bir yardımseverlik ve kardeşlik örneği ortaya koymuştur. Bu bağlamda devletimiz; bütün birim ve kurumlariyla, milletimiz; kadın, erkek, çoluk çocuk, genç yaşlı bütün varlığıyla depremzede kardeşlerimizin yanında olmuş ve olmaya devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

muftu-3.jpeg

'YARDIMLAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR'
Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak depremzede vatandaşlara ayni ve nakdi olarak yardımlarımıza hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Mehir Aile Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Tekin, "Sözlerime Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan asrın felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah rahmet eylesin diyerek başlamak istiyorum. Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak deprem bölgelerinde yaşayan kardeşlerimize ayni ve nakdi olarak yardımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 16 Eylül 2023 tarihinde Hatay - Reyhanlı'da 100 nişanlı depremzede kardeşimizin toplu düğününü gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşamakla birlikte bugün burada önümüzdeki aylarda Kahramanmaraş'ta gerçekleştireceğimiz toplu nikâh ve düğün programını sizlerin huzurunda kamuoyuyla paylaşmak için toplanmış bulunuyoruz. Malumunuz felaketin üzerinden 1 sene geçmesine rağmen hala yaralarımız çok taze ve bizlerde kardeşlerimizin yaralarını sarmak için çalışıyoruz. Hayalleri enkaz altında kalan Kahramanmaraşlı nişanlı gençlerimize hayallerini hep birlikte enkaz altından çıkaracağımıza da söz verdik. Kahramanmaraş Valiliği, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi, Konya Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi, Mehir Vakfı ve Mehir Aile Derneği olarak yapacağımız 100 çiftin toplu nikâh ve düğün törenlerinde siz değerli bağışçılarımızın, gönüldaşlarımızın ve hayırseverlerimizin ayni ve nakdi olarak desteklerinizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

muftu-4.jpeg

'MİLLETÇE GÜZEL BİR DAYANIŞMA GÖSTERDİK'
Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “6 Şubat depreminde vefat eden, tüm şehitlerimize başsağlığı diliyorum. Mekanları cennet olsun. 6 Şubat’ta büyük bir acı yaşadık. Milletçe güzel bir dayanışma gösterdik. Bu faaliyetle sebep olan katkısı olan herkese saygılar sunuyoruz. Kahramanmaraş için inşallah bir motivasyon olacak. Acıyı yaşamış bir bölgede böyle bir hayrı gerçekleştirmek adına bu programı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bu felaketlerin tekrarından muhafaza eylesin.”

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.