Konya kışın görmediğini baharda gördü, haberi duyan tarlaya koştu

Konya kışın görmediğini baharda gördü, haberi duyan tarlaya koştu
 Muhabir
Konya genelinde birkaç gündür etkili olan soğuk hava, beraberinde kar yağışını da getirdi. İl merkezinde çok görülmese de ilçelerin neredeyse tamamında kar yağışı etkili oldu. Rahmeti gören çiftçi ise koşar adım tarlasına gitti

Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan tahminler tuttu. Konya haftayı bol yağışlı ve bereketli bir şekilde geride bıraktı. Soğuk havanın tüm şehir genelinde hakim olmasına karşılık yağışlar il merkezinin dışında yoğunlaştı. Hava sıcaklık derecesinin sıfırın altına düştüğü neredeyse bütün merkezlerde kar yağışı görüldü. Birçok yerde kar, beyaz bir örtü oluşturdu. Konya, kışın dahi görmediği kar yağışını, baharda görmüş oldu.

RAHMETİ GÖREN TARLAYA KOŞTU

gubre-atma.jpg

Konya genelinde etkili olan yağışlı kütle, gözü gökyüzünde olan çiftçileri de harekete geçirdi. Meteorolojiyi ve meteorolojiyle ilgili haberleri anlık takip eden Konya çiftçisi, yağışların gelmesi ile birlikte traktörünün marşına bastı.

Tarlasına bahar gübresini atmak için bahar yağışlarını bekleyen Konyalı çiftçiler, yağışlı periyodun devam edeceği haberini alınca hızla harekete geçerek tarlalarındaki ürünlerinin ihtiyaç duyduğu gübreyi toprakla buluşturmaya başladı.

ZİRAİ DONA KARŞI TERBİRLİ OLUNMALI

zirai-don-tedbiri-001.jpg

Mevsim normallerinin bir miktar altında seyreden ve özellikle gece saatlerinde sıfırın altına düşen hava havanın önümüzdeki günlerde nasıl olacağı merak ediliyor. Meteorolojinin yaptığı son tahminlere göre Konya’da bugün hava bulutlu olacak. Sıcaklık 7-9 derece arasında değişecek. Yarın gece ise sıcaklığın 0 dereceye kadar düşmesi, gündüz sıcaklığının ise en yüksek 13 dereceyi bulması bekleniyor. Şehrin özellikle yüksek kesimlerinde hava sıcaklığının sıfırın altında olması tahmin ediliyor. Zirai dona karşı da tedbirli olunması yönünde uyarılar devam ediyor.

YENİ HAFTADA HAVA NASIL OLACAK?

doganhisar.jpg

Haftanın başında ise Konya genelini etkisi altına alacak yeni bir yağışlı periyod bekleniyor. Ancak bu kez hava sıcaklığının mevsim normalleri seviyesinde olması, buna bağlı olarak da yağışların kar değil yağmur şeklinde düşmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının hafta başından itibaren artacağı tahmin edilirken, sıcaklık değerlerinin en düşük Pazartesi gecesi 1 derece olarak ölçülmesi, gündüz sıcaklıklarının ise 15 derecenin üstüne çıkması; Salı günü ise gece sıcaklık değerlerinin de bir miktar artarak 6-8 dereceyi bulması, gündüz sıcaklığının ise 18-19 dereceye kadar ulaşması yönünde tahminler yapılıyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.