Konya merkezden kaçmak isteyenler! Emeklilerin tercihi olacak o ilçeler…

Konya merkezden kaçmak isteyenler! Emeklilerin tercihi olacak o ilçeler…
 Muhabir
Konya’nın merkezinin yoğunluğu ve stresinden kaçmak isteyen emeklilerin en çok tercih ettiği ilçeleri sizler için derledik. Pılısını pırtısını toplayan Konya’nın bu ilçelerini tercih ediyor. İşte o ilçeler…

Milyonlarca insanın yaşadığı Konya yoğun bir şehir. Güzelliğinden bir yana kalabalığı ile yoran Türkiye’nin kalbi bu şehirden göç etmek isteyenlerin sayısı da bir hayli fazla oluyor. Özellikle emekli kesim Konya’nın bu ilçelerine göç etmek için neyi var neyi yok toplayıp gidiyor…

EMEKLİLERİN TERCİHİ OLACAK!

1-HADİM

Hadim ilçesine 23 km uzaklıktaki şelalenin ilginç bir jeolojik yapısı bulunuyor.

hadim-1.jpg

Anadolu topraklarındaki önemli nehirlerden biri olan Göksu Nehri, Yerköprü’de mağaranın içine giriyor ve burada kayboluyor.

hadim-3.jpg

Hadim ilçesi yeşillik alanları ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi.

hadim-2.jpg

Hadim, Yerköprü Şelalesi sebebi ile vazgeçilmeyen mekanlardan birisi haline geldi.

hadim-4.jpg

2-DEREBUCAK

Derebucak, Dağları’nın arasında il merkezinin 140 km güneybatısında Konya’ yı Antalya’ ya bağlayan karayolu üzerinde kurulmuş şirin bir yerleşim yeri olup; Seydişehir, Akseki, Manavgat, Sütçüler ve İbradı ilçeleri ile çevrilidir.

derebuvak-1.jpg

İlçe denizden yüksekliği 1240 metredir. Akdeniz iklimi ile İç Anadolu iklimi arasında geçiş alanı içerisinde yer alıyor.

derebuvak-2.jpg

Deniz seviyesinden yüksek olması nedeniyle tam anlamıyla Akdeniz iklimi hakim değildir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise soğuk ve kar yağışlı geçiyor.

3-HALKAPINAR

İç Anadolu'da gezilip görülebilecek birkaç yerden biri de Halkapınar'dır.

halka.jpg

Hitit Uygarlığına ait (MÖ 1100-700) Tarihi Kaya anıtı ve yerleşim alanları, dereleri, barajları, yemyeşil bitki örtüsü, dağları ile her türlü kesime hitap ediyor Halkapınar.

halka1.jpg

Aydınkent (İvriz) mahallesi, 1. ve 2. derece doğal sit alanı içinde kalan bölgenin her tarafı tarih ve doğa kokuyor, İvriz su kaynağının ve çamların uğultusu turistleri buraya çekmeye yetiyor.

halka5.jpg

halka3.jpg

4-BOZKIR

Torosların eteklerinde kurulan Bozkır ilçesi, yaylarıyla dikkat çekiyor.

bozkir-2.jpg

Bozkır sınırları içerisinde yer alan Dikilitaş, Sülek, Sarıot, Çağlayan, Arslantaş yaylaları, yıl boyunca birçok yerli ve yabancı turistlerin uğrak alanlarından biridir.

bozkir-1.jpeg

Özellikle Yörüklerin de kullandığı yaylalar olan bu yaylalar, yayla turizmine en uygun alanlar arasında gösteriliyor.

bozkir-1.jpg

5-DOĞANHİSAR

Doğanhisar ilçe merkezi, Sultan Dağları'nın kuzeydoğuya bakan eteklerinde kurulu bir ilçe.

doganhisar-1.jpg

Konya il merkezine 122 km uzaklıkta bulunuyor.

doganhisar-3.jpg

Doğuda Ilgın İlçesine, güneyde Hüyük ilçesine, batıda Isparta ili, kuzeybatıda Akşehir ilçesine, kuzeyde Ilgın ilçesine ve Argıthanı kasabasına komşudur. Doğanhisar özellikle doğal güzellikleri, bozulmamış yapısı ile birçok turizm potansiyelini bünyesinde barındırıyor.

doganhisar-2.jpg

İlçenin yüzölçümü 519.5 km2 olup, denizden yüksekliği 1220 metredir. İlçe doğal güzellikleri ile pek çok kişinin beğenisini kazanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.